ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Επτά παιδιά στο νοσοκομείο των Χανίων - 40 ημερών το μικρότερο

Κορωνοϊός: Επτά παιδιά στο νοσοκομείο των Χανίων - 40 ημερών το μικρότερο
O αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται φτάνουν τους 85 AP Photo/Eraldo Peres (Φωτογραφία αρχείου)

Πίεση δέχεται η παιδιατρική κλινική covid του γενικού νοσοκομείου Χανίων ενώ ασφυκτικά γεμάτες είναι οι κλινικές και η ΜΕΘ.

O αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται φτάνουν σήμερα τους 85, εκ των οποίων οι εννέα βρίσκονται στην ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο μάλιστα, ένα ακόμη παιδί εισήχθη στο παιδιατρικό Covid, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα επτά.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και βρέφη κάτω των 6 μηνών, 40 ημερών και 50 ημερών, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Σχολεία: Βρέθηκαν 15.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Την ίδια ώρα, περίπου 15.000 κρούσματα έχουν ανιχνευτεί μέσω των self test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο υποστηρίζει ότι «δεν θα είχαν βρεθεί τα κρούσματα, εάν τα σχολεία δεν είχαν λειτουργήσει».

«Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», καταλήγει το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή τη φορά, καθώς απαιτήθηκε και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να κάνουν self test, ο συνολικός έλεγχος που έγινε σε μια μέρα ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ανθρώπους και πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ