ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου στο CNN Greece: Με αναδιατάξεις και προσλήψεις θα καλυφθούν τα κενά στην Παιδεία

Οικονόμου στο CNN Greece:  Με αναδιατάξεις και προσλήψεις θα καλυφθούν τα κενά στην Παιδεία
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η κυβέρνηση θα κάνει ότι το περνάει από το χέρι της για να πάνε τα πράγματα καλά» διαμήνυσε μέσω του CNN Greece, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου το επιχειρησιακό σχέδιο για την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: στην αναταδιάταξη του δυναμικού μέσα στις ίδιες τις μονάδες, με βάση το πρόγραμμα, το σχέδιο και τις ένεργειες που θα έχουν οι διευθύνσεις. Δεύτερον με νέες προσλήψεις. Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχουν ήδη προκηρυχθεί 850 θέσεις, ενώ σήμερα έχουν ήδη γίνει οι πρώτοι 300 διορισμοί, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Πρόσθεσε δε, ότι στην φαρέτρα των αντίμετρων υπάρχει: «πάντοτε και η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης, άμεσα διαθέσιμης, σε περίπτωση που χρειαστεί και απαιτηθεί να περάσουμε και σε αυτή τη φάση». Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με ένα πρωτόκολλο το οποίο λαμβάνει υπόψη την αναγκη προστασίας της υγείας, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Όπως η χώρα μας, έτσι και η υπόλοιπη Ευρώπη ανοίγει τα σχολεία».

Υπογράμμισε δε ότι: «Εμείς έχουμε έναν εκτεταμένο έλεγχο που προφυλάσσει τα παιδιά και που προφυλάσσει και την κοινωνία από την εκτεταμένη διασπορά, όπως σας είπα προηγουμένως. Αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους προχωράμε στη δια ζώσης λειτουργίας της εκπαίδευσης και με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας η κυβέρνηση θα κάνει ότι το περνάει από το χέρι της για να πάνε τα πράγματα καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ