ΕΛΛΑΔΑ

Παίδων Πεντέλης: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Πλεύρη - Ξανθού με φόντο την απεργία

Παίδων Πεντέλης: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Πλεύρη - Ξανθού με φόντο την απεργία
Οι εργαζόμενοι στο παιδιατρικό νοσοκομείο αντιδρούν στην, όπως υποστηρίζουν, «υποβάθμισή» του «Παίδων Πεντέλης» INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του τέως υπουργού Υγείας προκάλεσε η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν για έξι εβδομάδες οι εφημερίες και να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών, καθώς το νοσοκομείο είναι και εμβολιαστικό κέντρο.

Το υπουργείο Υγείας προσέφυγε νομικά κατά της απεργίας, ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού ο οποίος σε ανακοίνωσή του χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης: «Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο - λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος - πολιτική "σιδηράς πυγμής" εναντίον των γιατρών του "Παίδων Πεντέλης", που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ήρθε άμεσα: «Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας. Ως υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει εντός της ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ