ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Και ο Στρατός στη μάχη των rapid test - Αυξάνονται τα σημεία διενέργειας ελέγχων

Πλεύρης: Και ο Στρατός στη μάχη των rapid test - Αυξάνονται τα σημεία διενέργειας ελέγχων
Ο στρατός πλέον θα συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν μοριακού ελέγχου στον πληθυσμό της χώρας (Φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπαίνει και ο στρατός στη μάχη διενέργειας rapid test, όπως ανακοινώνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αύξηση των σημείων σε 100 από 50.

Μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας, αποφασίστηκε ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν rapid test στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα, με την συνδρομή του στρατού, τα σημεία όπου πλέον θα μπορούν να διεξάγεται rapid test, αυξάνονται από 50 σε 100.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που ξεκίνησε χθες στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη), να επεκταθεί και στην Αττική. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, έχει ήδη ζητήσει από τους ΥΠΕάρχες του λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί ωστόσο, όπως πρόσθεσε και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη, υπάρχει συζήτηση το υγειονομικό προσωπικό από τις μικρές ιδιωτικές κλινικές, να μετακινηθεί στο ΕΣΥ, ώστε να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ