ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-σοκ: Βάναυσος ξυλοδαρμός παιδιού ΑμεΑ από φυσικοθεραπευτή

Βίντεο-σοκ: Βάναυσος ξυλοδαρμός παιδιού ΑμεΑ από φυσικοθεραπευτή
Στις εικόνες διακρίνεται φυσικοθεραπευτής που βγάζει όλο του το μένος στο αδύναμο παιδί pixabay

Εικόνες - σοκ από την βάναυση κακοποίηση ανήλικου παιδιού ΑμεΑ μέσα σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες διακρίνεται φυσικοθεραπευτής που βγάζει όλο του το μένος στο αδύναμο παιδί, κλωτσώντας το στο πρόσωπο.

Το χτύπημα έρχεται εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία πρόκληση από το αγόρι, που καθόταν ήσυχα στο πάτωμα, ακολουθώντας τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή.

Στη συνέχεια, ο φυσικοθεραπευτής ξαπλώνει μπρούμυτα το παιδί, στέκεται από πάνω του και το ακινητοποιεί. Το παιδί μάταια προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του. Του κρατά το κεφάλι με δύναμη και στη συνέχεια τον ξανασπρώχνει με φόρα μέχρι ο 10χρονος να συρθεί στο πάτωμα.

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Έπαθα σοκ.», λέει η διευθύντρια μιλώντας στο mega. «Αν δείτε καθαρά το βίντεο είναι μίσος… Το κλωτσάει το μωρό», λέει συγκλονισμένη.

«Το Σάββατο που έγινε το περιστατικό, εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτός κατέβηκε με το παιδί και μου είπε ότι το παιδί έπεσε από τις σκάλες. Δεν μου είπε ότι το χτύπησε το παιδί. Είχε λίγο αιματάκι κάτω από την μύτη. Σηκώσαμε την μπλούζα αν είχε μελανιές. Είχε μια μικρή αλλά μηδαμινή στο μπρατσάκι του», δήλωσε η διευθύντρια ιδιωτικού κέντρου θεραπειών για ΑμεΑ.

Tο περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια και την επομένη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε από την εργασία του. Τα ίχνη του εξαφανίστηκαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 που εντοπίστηκε να εργάζεται κανονικά σε δύο νέα κέντρα παιδιών με αυτισμό, με την διευθύντρια να ενημερώνει το κέντρο και την Εισαγγελία για την βάναυση συμπεριφορά του υπαλλήλου.

«Εννοείται ότι τους ενημέρωσα επιτόπου με το που είδα ότι δουλεύει. Εννοείται ότι τους έστειλα το βίντεο και τον διώξανε. Κι ενημέρωσα και τους δυο φορείς ότι εγώ πήγα στην Εισαγγελία και κατέθεσε το βίντεο», συμπληρώνει η διευθύντρια του ιδιωτικού κέντρου θεραπειών ΑμεΑ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019 αλλά καταγγέλθηκε μόλις χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων από τη διευθύντρια του Κέντρου.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε στο πρόσωπο παιδί με αυτισμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ