ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε στο πρόσωπο παιδί με αυτισμό

Εισαγγελική έρευνα για φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε στο πρόσωπο παιδί με αυτισμό
Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019 αλλά καταγγέλθηκε μόλις χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων από τη διευθύντρια του Κέντρου ΙΝΤΙΜΕ

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται η κακοποιητική και βάναυση συμπεριφορά φυσικοθεραπευτή σε Κέντρο για παιδιά με διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Για την υπόθεση ήδη διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που ερευνούν οι αρχές εργαζόμενος φυσικοθεραπευτής κακοποίησε παιδί με αυτισμό μέσα στο Κέντρο, κάτι το οποίο είναι αποτυπωμένο και σε βίντεο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019 αλλά καταγγέλθηκε μόλις χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων από τη διευθύντρια του Κέντρου.

Η ίδια προσκόμισε μάλιστα βίντεο που δείχνει τον φυσικοθεραπευτή να χτυπά και να κλωτσά με μανία στο πρόσωπο τον ανήλικο, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Όπως φέρεται να κατέθεσε η διευθύντρια, τότε ο φυσικοθεραπευτής είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία του με την ίδια να του διαμηνύει να μην ασχοληθεί ξανά με παιδιά.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, όταν έμαθε ότι έπιασε ξανά δουλειά σε Κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό του 2019.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, θα διερευνηθεί ποια αδικήματα έχουν τελεστεί.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-σοκ: Βάναυσος ξυλοδαρμός παιδιού ΑμεΑ από φυσικοθεραπευτή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ