PCR Τεστ: Παράνομη η επιπλέον χρέωση για γρηγορότερο αποτέλεσμα
Ανανεώθηκε:
Σε διευκρινίσεις για την τιμή των PCR τεστ προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), τονίζοντας πως η μέγιστη νόμιμη τιμή του είναι τα 47 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου έκδοσης του αποτελέσματος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος δέχτηκε αναφορές σχετικά με τη διαφοροποίηση της τιμής της εξέτασης του PCR από κάποια διαγνωστικά κέντρα, αναλόγως του χρόνου έκδοσης του αποτελέσματος.
Κατόπιν αυτού, ο Σύνδεσμος ενημερώνει τους πολίτες ότι κάτι τέτοιο δεν νομιμοποιείται να γίνεται και ότι η ισχύουσα τιμής της εν λόγω εξέτασης διαμορφώνεται στα 47 ευρώ, η οποία προκύπτει από το ΦΕΚ 2/B’/4-1-2022, ανεξαρτήτως του χρόνου έκδοσης του αποτελέσματος.
Οποιαδήποτε χρέωση πλέον των 47 ευρώ είναι παράνομη για λήψη του δείγματος εντός του εργαστηρίου και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταγγέλλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.
SPONSORED
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 5 Iουνίου
00:30
Το Μαυροβούνιο απέλασε 87 Σέρβους ως «απειλή για την ασφάλεια» ενόψει τις Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων
23:56
Πιλοτικό πρόγραμμα «κλιματικής θωράκισης» στο Νοσοκομείο Νίκαιας από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
23:45
Ιππότης ο Ίντρις Έλμπα από τον βασιλιά Κάρολο
23:36