ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Εννέα μαθητές με γονείς «αρνητές» χάνουν τη χρονιά από απουσίες

Κιλκίς: Εννέα μαθητές με γονείς «αρνητές» χάνουν τη χρονιά από απουσίες
Οι αρνητές γονείς τους δεν επιτρέπουν στα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα και διενεργώντας self test, όπως ορίζει ο νόμος INTIME

Αδιανόητες καταστάσεις προκαλούν οι αρνητές του κορωνοϊού, ακόμη και εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών τους. Στο Κιλκίς, εννέα μαθητές χάνουν τη χρονιά από απουσίες, καθώς οι αρνητές γονείς τους δεν τους επιτρέπουν να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα και διενεργώντας self test, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι γονείς δεν τα επιτρέπουν στα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο τους και ήδη ο αριθμός των απουσιών είναι τόσο μεγάλος που ουσιαστικά έχασαν την χρονιά.

Από μηνών η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ενημέρωσε την Εισαγγελία Κιλκίς για την αποχή των εννέα μαθητών από τις αίθουσες διδασκαλίας δημοτικών σχολείων του νομού Κιλκίς.

Η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί και σε άλλες περιπτώσεις του φαινομένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 33χρονη μητέρα, που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης οδηγούνται στον Εισαγγελέα «αρνητές» γονείς, ύστερα από εισαγγελικές κλητεύσεις, για να δώσουν εξηγήσεις για την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους την φοίτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ