ΕΛΛΑΔΑ

Βανδαλισμοί στο κεντρικό κτήριο του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη

Βανδαλισμοί στο κεντρικό κτήριο του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη
Οι φθορές σημειώθηκα στους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου

Σημαντικές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στο κτήριο διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την Πρυτανεία το χτύπημα έγινε το βράδυ της Πέμπτης, εξωτερικά, με σπάσιμο πολλών τζαμιών, καθώς και με μπογιές που πετάχτηκαν στο εσωτερικό.

«Οι επιδιώξεις των βανδάλων είναι προφανείς, όπως και η οφειλόμενη αντιμετώπισή τους τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και κοινότητας του Ιδρύματος» αναφέρει η Πρυτανεία.

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Σε ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ με κείμενο που δημοσιεύεται σε site εξουσιαστικού χώρου προχώρησε τα ξημερώματα η αναρχική ομάδα που υπογράφουν ως «Αναρχικοί - Αναρχικές».

Στο κείμενό τους χαρακτηρίζουν ως «παρέμβαση» τον ξυλοδαρμό του καθηγητή, ενώ στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου τους αναφέρουν «εισβάλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο "Α" του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια μαθήματος», ενώ παραδέχονται ότι άσκησαν «σωματική βία στον καθηγητή».

Προσπαθούν μάλιστα, να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό, με βάση ποινικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου καθηγητή.

Από την πρώτη στιγμή αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας και οι Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έλεγαν ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένα άτομα για τον ξυλοδαρμό, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε.

Την ίδια ώρα οι Αρχές ψάχνουν κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ομάδας που εισέβαλε στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ