ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έκκληση ΠΟΕΔΗΝ για τις μετακινήσεις των υγειονομικών προς και από τα νοσοκομεία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έκκληση ΠΟΕΔΗΝ για τις μετακινήσεις των υγειονομικών προς και από τα νοσοκομεία
«Ξέραμε για το χιόνι. Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένα επιχειρησιακό σχέδιο για τις μετακινήσεις του προσωπικού», καταγγέλει ο Μιχάλης Γιαννάκος INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να συνδράμει προκειμένου να βρεθεί λύση στις  μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών προς τα νοσοκομεία της χώρας απευθύνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «λόγω της χιονόπτωσης πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους προς τα νοσοκομεία. Ήδη ειδοποιούν ότι είναι αδύνατη η μετακίνησή τους το απόγευμα και τη νύχτα. Το ίδιο και αύριο. Οι συνάδελφοι που δουλεύουν σήμερα πρωί, θα αναγκαστούν να δουλέψουν σερί απόγευμα και τη νύχτα ίσως και αύριο. Αυτό είναι αδύνατον και επικίνδυνο για τους ασθενείς».

Ο Μιχάλης Γιάννακος, αφού υπογραμμίζει ότι δεν αντέχει κανείς σε κλινική ή ΜΕΘ κορωνοϊού πάνω από ένα 8ωρο, καλεί το υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία να φροντίσουν για τις μετακινήσεις των αποκλεισμένων από το χιόνι υγειονομικών από και προς τα Νοσοκομεία που εργάζονται».

«Ξέραμε για το χιόνι. Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένα επιχειρησιακό σχέδιο για τις μετακινήσεις του προσωπικού», καταλήγει.

Νωρίτερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει λόγω της κακοκαιρίας κάθε είδους μετακινήσεις ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα και μοναχικών πολιτών, μέσω της υπηρεσίας του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βρίσκεται στο πλευρό πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, εξυπηρετώντας την ασφαλή μετάβασή τους στα κέντρα εμβολιασμού, αλλά και σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις τους. Η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ., τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από τον κορονοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ