ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 1.000 ευρώ αποζημίωση ανά επιβάτη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ταλαιπωρία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 1.000 ευρώ αποζημίωση ανά επιβάτη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ταλαιπωρία
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Πράγματι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1.000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

Νωρίτερα, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση με τους χιλιάδες οδηγούς που μένουν επί ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό.

Το υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του πως το νομικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση το 2020, για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε κανέναν.

Πλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ