ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Τετάρτη

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Τετάρτη
Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διευκρινίσεις δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, για τις περιοχές όπου δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι τα τραπεζικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη στις ακόλουθες περιφέρειες της χώρας:

  • Αττικής
  • Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου
  • Βοιωτίας και
  • Εύβοιας

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Καθώς με νεότερη απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διατηρείται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων φυσικών φαινομένων στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και στις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι στις παραπάνω και μόνο περιοχές τα τραπεζικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 και δεν θα εκτελούν συναλλαγές για το κοινό», αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε σημερινή της ανακοίνωση, η οποία παραπέμπει και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά», αναφέρει η ΕΕΤ.

Κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα - Μειωμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις τράπεζες, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και των προβλημάτων που προκάλεσε στη χώρα μας.

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ