ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ΜΜΜ λόγω της αργίας

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ΜΜΜ λόγω της αργίας
Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών σε αργία βρίσκεται και σήμερα η Αττική καθώς και η Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα, η Εύβοια, η Κρήτη και οι Κυκλάδες INTIME/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε καθεστώς αργίας και με τον παγετό να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα θα λειτουργήσουν σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς στην Αττική

Ειδικότερα, με πρόγραμμα αργίας θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στο πεδίο των δημόσιων συγκοινωνιών, «συντονισμένες ενέργειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (όμιλος ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, «και μετά από αυτοψίες των εποπτικών συνεργείων του ομίλου, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων», σήμερα θα κυκλοφορήσουν τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ), με πρόγραμμα αργίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν μεταξύ 06.30 – 07.00, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. «Με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, τα εποπτικά συνεργεία θα παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια θα προσαρμόζονται αναλόγως», καταλήγει ο ΟΑΣΑ.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Αναφορικά με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά σήμερα, αλλά στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δεν θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις.

Για τον Ηλεκτρικό, δηλαδή τη γραμμή 1, η συγκοινωνία σήμερα θα διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα με προοπτική έως το μεσημέρι να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Τέλος, στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, τα δρομολόγια θα διεξάγονται ως εξής:

· Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» με τερματική στάση Λ. Βουλιαγμένης

· Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» με τερματική στάση Κολυμβητήριο

Έως το μεσημέρι, ωστόσο, αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στο δίκτυο του ΤΡΑΜ.

Με πρόγραμμα αργιών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με βάση το πρόγραμμα Αργιών, δηλαδή όπως κάθε Κυριακή, θα κινηθούν σήμερα και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οπότε δεν θα κυκλοφορήσουν τα 1532, 1537, 1552, 1557 της Χαλκίδας και τα 4+4 ζεύγη στη γραμμή Κορωπί-Λιόσια.

Επιπλέον, λόγω της κακοκαιρίας θα υπάρξουν ακυρώσεις των πρωινών IC-50 και IC-51 στη γραμμή Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των πρωινών στη γραμμή της Χαλκίδας 11530, 1530, 1533.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ