ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στο CNN Greece: «Λιώναμε χιόνι στην Αττική Οδό για να πιούμε νερό-Ψίχουλα τα 2.000 ευρώ»

Καταγγελία στο CNN Greece: «Λιώναμε χιόνι στην Αττική Οδό για να πιούμε νερό-Ψίχουλα τα 2.000 ευρώ»
«Γύρω μου υπήρχαν άνθρωποι ανήμποροι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά που δεν μπουρούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους και χρειάζονταν βοήθεια. Αναγκαστήκαμε για να πιούμε νερό, να μαζεύουμε τον πάγο σε άδεια μπουκαλάκια και να τον λιώνουμε στα καλοριφέρ των αυτοκινήτων» CNN Greece

Ο Βαγγέλης Νικολόπουλος, 47 ετών, ήταν ένας από τους χιλιάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό εν μέσω της σφοδρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου μετά από 20 ώρες εγκλωβισμού και δυόμιση ημέρες περιπλάνησης στο... κέντρο της Αθήνας, που επέστρεψε επιτέλους στο σπίτι του, περιγράφει στο CNN Greece τη δραματική περιπέτεια και τα συναισθήματα της οργής και του φόβου που τον πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια της αγωνιώδους προσπάθειας να βρει ασφαλές καταφύγιο.

Ο 47χρονος οδηγός βυτίου, τώρα που καταλάγιασε ο θυμός, μάς λέει ότι είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς θεωρεί την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, «ψίχουλα» και «στάχτη στα μάτια».

Μας περιγράφει τον κίνδυνο που ένοιωθε όταν περίμενε απεγνωσμένα βοήθεια η οποία δεν έφθασε παρά μόνο όταν ξημέρωσε στις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας και τον πανικό από τους υπόλοιπους εγκλωβισμένους οδηγούς.

«Γύρω μου υπήρχαν άνθρωποι ανήμποροι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά που δεν μπουρούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους και χρειάζονταν βοήθεια. Αναγκαστήκαμε για να πιούμε νερό, να μαζεύουμε τον πάγο σε άδεια μπουκαλάκια και να τον λιώνουμε στα καλοριφέρ των αυτοκινήτων» μας λέει.

«Μπήκα στην Αττική οδό περίπου στις 11:32 της Δευτέρας όταν στο τούνελ πριν την Δουκίσσης Πλακεντίας είδα μπροστά μου μποτιλιάρισμα και ακινητοποιηθήκαμε. Περίπου στις 15:00 προσπάθησα να επιοινωνήσω με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης που υπήρχαν στο τούνελ, αλλά δεν απαντούσαν μέχρι και τις 6:00 το πρωί. Ο άνθρωπος που είχα μέσα στο αυτοκίνητο, ο συνοδηγός μου, είχε πρόβλημα υγείας καθώς δεν είχε πάρει μαζί του τα χάπια του, αλλά δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Εγώ έχω κάνει εγχειρήσεις στο κεφάλι αγχώθηκα και φοβηθηκα με μένα και για τον συνάδελφο μου».

«Κατάφερα να επικοινωνήσω περίπου στις 22:00 το βράδυ με την Αττική Οδό, από το κινητό μου τηλέφωνο, και μου είπαν ότι έρχονται άνδρες των ΕΚΑΜ τους οποίους δεν είδαμε μέχρι και τις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας» μας λέει σημειώνοντας ότι όλες αυτές τις ώρες δεν είδαν κανέναν να ρίχνει αλάτι στο δρόμο, αλλά ούτε συνάντησαν κάποιο υπεύθυνο της Αττικής Οδού να τους ενημερώση για την κατάσταση.

«Πράγματι στις 6:00 πρωί, ακούσαμε θόρυβο και είδαμε φώτα. Είχε έρθει ο στρατός με βαριά οχήματα, που μας έβγαλε στην έξοδο της Κηφισίας. Οδήγησα μέσα στον πάγο, μέχρι την Λεοφώρο Αλεξάνδρας και από εκεί στο Γκύζι, όπου έμενε η μητέρα μου και άφησα το βυτίο. Σήμερα μόλις κατάφερα να επιστρέψω και στο σπίτι μου», μας λέει προσθέτοντας ότι κατά διαστήματα περνούσαν από δίπλα τους τα τρένα του Προαστιακού, χωρίς όμως να σταματήσουν για να πάρουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Εγκλωβισμένος για ώρες στο τούνελ της Αττικής Οδού και λίγα μέτρα πριν την έξοδο της σωτηρίας προς την έξοδο της Κηφισίας, βρέθηκε ο 47χρονος οδηγός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ