ΕΛΛΑΔΑ

Αττικές Διαδρομές: Τι απαντά η εταιρεία για το κλείσιμο της Αττικής Οδού τη Δευτέρα (24/01)

Αττικές Διαδρομές: Τι απαντά η εταιρεία για το κλείσιμο της Αττικής Οδού τη Δευτέρα (24/01)
Με μια σύντομη ανακοίνωση, η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. «διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε». INTIME NEWS

Με μια σύντομη ανακοίνωση, η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. «διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε».

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το οποίο, «η Τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί της Δευτέρας και πίεζε την διαχειρίστρια εταιρεία, όπροκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων στις εισόδους αυτής, κάτι που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρείας».

Κατά το ρεπορτάζ, «η εταιρεία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα».

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η σύμβαση του κράτους με την διαχειρίστρια εταιρεία της Αττική Οδού, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για την διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την τροχαία (σ.σ. δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνη της Τροχαία, αν δεν το ζητήσει η εταιρεία) κάτι το οποίο, από ό,τι φαίνεται, έγινε στις 14:00 το μεσημέρι, όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Η συγκεκριμένη απόφαση που φαίνεται ότι λήφθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν μόνο για τα βαρέως τύπου οχήματα και όχι για τα οχήματα των πολιτών που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ