ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυση του δημάρχου Σαρωνικού κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυση του δημάρχου Σαρωνικού κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος
Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, σε κάποιες περιοχές του Σαρωνικού φτάνουν πλέον τις πέντε μέρες, ενώ το Κέντρο Υγείας Καλυβίων ήταν για τρεις ημέρες στο σκοτάδι Δήμος Σαρωνικού

Μήνυση κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στο Σαρωνικό που συνεχίζονται για 5η ημέρα ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προχώρησε ο δήμαρχος, Πέτρος Φιλίππου. 

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, φτάνουν πλέον και τις πέντε μέρες σε κάποιες περιοχές του δήμου, ενώ το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, το οποίο είναι και εμβολιαστικό κέντρο είχε διακοπή ρεύματος από τις 24 έως και τις 27 Ιανουαρίου.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία απευθύνεται τόσο στους υπευθύνους του κεντρικού φορέα όσο και στη διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η περιοχή αρμοδιότητος του Δήμου Σαρωνικού αντιμετώπισε εκτεταμένα προβλήματα διακοπής ηλεκτροδότησης, που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία, σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης αφορούσαν σε πολλές περιοχές του Δήμου και για μακρά χρονικά διαστήματα που έφθαναν έως και τις επόμενες τέσσερις ημέρες και που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα 28/1/2022».

Ο κ. Φιλίππου παραθέτει αναλυτικά τις περιοχές εκείνες που είχαν διακοπές ρεύματος και το διάστημα που κράτησαν, τονίζει ότι ελάχιστες οφείλονται σε πτώση δέντρου σε καλώδια του δικτύου, ζητά να διερευνηθούν τα αίτια και επίσης προσθέτει:

«Ενώ η περιοχή του δήμου μας αντιμετώπιζε την ως άνω επείγουσα κατάσταση ανάγκης, η οποία έχρηζε παρεμβάσεων και χειρισμών εκ μέρους των αρμοδίων της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, οι αρμόδιοι της τελευταίας ήταν απολύτως ανύπαρκτοι και ουδεμία ανταπόκριση υπήρχε στις εκκλήσεις των δημοτών».

«Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι, όχι μόνον δεν παρείχαν την παραμικρή ενημέρωση στους κατοίκους, αλλά περαιτέρω δεν απαντούσαν στις κλήσεις των ίδιων των πολιτών, όπως οι τελευταίοι παραπονούντο στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτι περαιτέρω, όμως, σε δικές μου κλήσεις προς τη διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου, δεν έλαβα καμία απολύτως απόκριση».

Για 5η μέρα χωρίς ρεύμα στο Χαλάνδρι

Την ίδια ώρα, στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα, ορισμένες περιοχές στο Χαλάνδρι, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας κακοκαιρίας «Ελπίδα» που σάρωσε την Αττική, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μετακινεί σε ξενοδοχεία τους δημότες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης παραμένει και υπάρχουν ακόμη πολλά νοικοκυριά σε τουλάχιστον έξι γειτονιές, που βρίσκονται χωρίς ρεύμα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ανέφερε ότι έλαβε ο ίδιος προσωπικά διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ, πως οι βλάβες θα είχαν αποκατασταθεί σε όλη την πόλη μέχρι χτες (27 Ιανουαρίου) το απόγευμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Έτσι, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να παρέμβει, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και όπως ανακοίνωσε, ήρθε σε συνεννόηση με ξενοδοχεία της πόλης και εξασφάλισε έναν αριθμό δωματίων, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν από απόψε οι δημότες εκείνοι που παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Η προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε εγκύους, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε ηλικιωμένους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ