ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Διαμαρτυρία υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στο υπουργείο Υγείας
Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν υγειονομικοί σήμερα 1η Φεβρουαρίου.

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναταποκρίθηκαν στη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στα αιτήματά τους είναι οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επιστρέψουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με μέτρα προστασίας και συχνό testing, καθώς και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, συλλογικότητες και η ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που είναι ανακοινώσει για σήμερα στις 12:00-15:00 το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

«Χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα εξαιτίας της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί υπογραμμίζοντας ότι είναι λιγότεροι σήμερα σε σχέση με δύο χρόνια πριν, παρά τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Επίσης, όπως σημειώνουν, αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών επί κυβέρνησης ΝΔ και το νοσοκομείο Θώρακος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση σχεδιάζει με το νέο ΕΣΥ να κλείσει και άλλα νοσοκομεία, με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Να σημειωθεί ότι για την Τετάρτη 16/02/2022 η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας των συμβασιούχων και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας 12:30 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ