ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου
«O κ. Κούγιας δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει την οικογένεια του θύματος προς υποστήριξη της κατηγορίας, εις βάρος των δέκα δραστών, εντελώς δωρεάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου. INTIME NEWS

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου οπαδού του Άρη, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια αναφέρονται τα εξής:

«Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιο Κούγια οι Πρόεδροι της ΠΑΕ Άρης και του Ερασιτέχνη Άρη Θεσσαλονίκης κ.κ. Καρυπίδης και Αρβανίτης και του ζήτησαν να αναλάβει ως δικηγόρος της οικογένειας του άγρια δολοφονηθέντος 19χρονου οπαδού του Άρη, από απάνθρωπους οπαδούς (περίπου δέκα) του ΠΑΟΚ, σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Πρόεδροι ζήτησαν από τον κ. Κούγια να αναλάβει η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Άρης Θεσσαλονίκης την αμοιβή του κ. Κούγια στο δικαστήριο και σε όλη τη διαδικασία αλλά ο κ. Κούγιας αρνήθηκε και τους δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει την οικογένεια του θύματος προς υποστήριξη της κατηγορίας, εις βάρος των δέκα δραστών, εντελώς δωρεάν».

«Καταπέλτης» η ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία του 19χρονου

Την ίδια ώρα, ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη δρομολογεί η η προσωρινή ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικάστή, η μαχαιριά που βρήκε τη μηριαία αρτηρία σε συνδυασμό με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι οι λόγοι που ο 19χρονος οπαδός του Άρη είναι νεκρός.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, το θύμα της άγριας επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02) στο Χαριλάου είχε δεχθεί χτυπήματα με τρομερή βαρβαρότητα. Ο θάνατός του προήλθε από μαχαιριά που βρήκε τη μηριαία αρτηρία, ωστόσο, η εξέταση έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία θανάτου.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το μένος των δολοφόνων ήταν μεγάλο και η Αστυνομία Θεσσαλονίκης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Εντωμεταξύ, εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης - στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ThessToday.gr, το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση, ενώ τον 19χρονο, Άλκη Καμπανό, τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Τουλάχιστον 10 άτομα συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Θρήνος στο Χαριλάου: Μπλούζες, κασκόλ και καπέλα του Άρη στο σημείο όπου ξεψύχησε ο 19χρονος

Δεκάδες φίλοι της ομάδας, μαθητές του κοντινού σχολείου αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας που έμαθαν για το σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας, έσπευσαν από νωρίς στο σημείο και εύχονται όλοι να βρεθούν άμεσα οι δράστες και φυσικά να μη ξανά υπάρξει ανάλογο περιστατικό.

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με τους βουλευτές της ΝΔ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Πρύτανης ΑΠΘ: Θύμα τυφλής οπαδικής βίας ο 19χρονος Άλκης

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαΐωάννου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του 19χρονου.

«Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, μόνο σοκ και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ.

Ο 19χρονος Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήρθε στο πανεπιστήμιό μας για να υλοποιήσει τα όνειρα του. Αντί για αυτό έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο αυτό γεγονός.

Τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης συνδυασμένης στόχευσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες για τους οικείους του, το μόνο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι η βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαϊωάννου.

Τζιτζικώστας: Φτάνει πια

Με τη φράση «φτάνει πια» καταδικάζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου. Τη σχετική ανάρτηση του κ. Τζιτζικώστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει μια εικόνα με τα λόγια του θύματος «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ