ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δραστών- Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Άλκη

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δραστών- Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Άλκη
H κηδεία του αδικοχαμένου παιδιού τελείται στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια ΙΝΤΙΜΕ

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στη Θεσσαλονίκη η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, η κηδεία του οποίου τελείται σήμερα, Τετάρτη, στην πατρίδα του, τη Βέροια.

Την ώρα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός φώναζε στους δράστες «μην με χτυπάτε άλλο» εκείνοι δεν σταμάτησαν και του αφαίρεσαν τη ζωή, με την υπόθεση να έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ έχουν γίνει τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ υπάρχουν εικόνες και από την πορεία των δύο ύποπτων οχημάτων κατά την προσέγγιση και διαφυγή τους από το σημείο της δολοφονίας.

Εκτιμάται, κατά τις ίδιες πληροφορίες πως ο εντοπισμός τους είναι θέμα χρόνου.

Την ίδια ώρα, η κηδεία του αδικοχαμένου παιδιού τελείται στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια.

Η οικογένεια και οι φίλοι θα του πουν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Συγκινούν τα μηνύματα στο σημείο της δολοφονίας

«Δεν γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους». Με αυτά τα λόγια γραμμένα σε ένα χαρτί πλάι σε ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ, φίλαθλος των ασπρόμαυρων απέτισε τον δικό του φόρο τιμής στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης.

Εκτός του φιλάθλου του Δικεφάλου του Βορρά πλήθος ατόμων που υποστηρίζουν ομάδες από όλη τη χώρα αφήνουν διακριτικά στο σημείο της δολοφονίας.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της Voria.gr, φίλαθλοι και οπαδοί της ΑΕΚ, της ΑΕΛ και του Ηρακλή έχουν αφήσει κασκόλ, μπλούζες και γραπτά μηνύματα στο σημείο.

Το μήνυμα των οπαδών της ΑΕΚ αναφέρει ότι «Αλκιβιάδης ετών 18, δολοφονήθηκε άνδρα γιατί απάντησε το αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί πότε η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε», ενώ οι οπαδοί της ΑΕΛ έγραψαν: «Καλό παράδεισο. Όχι άλλος νεκρός».

Ήδη από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία του Άλκη, φίλαθλοι του Άρη έχουν τοποθετήσει στα σκαλιά της πολυκατοικίας ανθοδέσμες, κεριά, μπλούζες και κασκόλ των κιτρινόμαυρων.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η μαχαιριά που βρήκε τη μηριαία αρτηρία σε συνδυασμό με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι οι λόγοι που ο 19χρονος οπαδός του Άρη έχασε τη ζωή του.

Ο νεαρός, έφερε στα κάτω άκρα τραύματα από ίσο και τέμνον όργανο, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε.

Το πόρισμα δείχνει και το μένος που είχαν οι δράστες για ένα παιδί που βγήκε βόλτα με τους φίλους του.

Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο

Εντωμεταξύ, εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης - στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ThessToday.gr, το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση, ενώ τον 19χρονο, Άλκη Καμπανό, τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Τουλάχιστον 10 άτομα συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με τους βουλευτές της ΝΔ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Τζιτζικώστας: Φτάνει πια

Με τη φράση «φτάνει πια» καταδικάζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου. Τη σχετική ανάρτηση του κ. Τζιτζικώστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει μια εικόνα με τα λόγια του θύματος «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ