ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 23χρονος συλληφθείς - Αναζητούνται πέντε συνεργοί

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 23χρονος συλληφθείς - Αναζητούνται πέντε συνεργοί
Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται τις κατηγορίες ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στη διάρκεια της ανάκρισης από τους αστυνομικούς INTIME NEWS

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 23χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ενώ αναζητούνται και πέντε ακόμη δράστες που ήταν το μοιραίο βράδυ στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στη διάρκεια της ανάκρισης από τους αστυνομικούς.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε», φέρεται να είπε.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει στοιχεία εναντίον του και για το οπαδικό του παρελθόν του καθώς το 2019 φέρεται να είχε μαχαιρώσει μαζί με συνεργούς και ακόμη δύο άτομα κοντά στο γήπεδο του Άρη, σε κοντινή απόσταση από την δολοφονική επίθεση στον άτυχο Άλκη.

Παράλληλα, τον αναγνώρισε και ένας από τους τραυματίες φίλους του άτυχου 19χρονου.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει πλούσιο παρελθόν στην οπαδική βία καθώς είχε επίσης συμμετοχή και στα επεισόδια που είχαν διεξαχθεί ανάμεσα σε χούλιγκαν στο τελικό κυπέλλου στον Βόλο το 2017. Ο 23χρονος είναι αλβανικής καταγωγής και έχει προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας «βλέπει» σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους και εν συνεχεία τρέπονται σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ο 23χρονος ανήκει στον ίδιο, ενώ οι Αρχές προχωρούν και στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων που πήραν μέρος στην δολοφονία.

Επίσης, το πιθανότερο είναι, να κατηγορηθούν πολλά άτομα ως δράστες της δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν βαριές οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντόπισε, άρα πολλά και τα άτομα που του επιτέθηκαν.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην υπόθεση δολοφονίας αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογραμμίζοντας -με ανάρτησή της στο facebook- ότι «επαναφέρει, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ανησυχητικά ερωτήματα ενός, δυστυχώς, διαχρονικού φαινομένου: πώς επιτρέψαμε να μετατραπεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα σε πεδίο εκδήλωσης του πιο ακραίου μίσους, των πιο βάναυσων, πρωτόγονων ενστίκτων;»

«Οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε και να δράσουμε σήμερα κιόλας, χωρίς καθυστέρηση...» τόνισε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του 23χρονου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • Κράνη,
  • Βεγγαλικά χειρός,
  • Κροτίδες,
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
  • Μεταλλικοί σωλήνες,
  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ