ΕΛΛΑΔΑ

«Η βία μας αφορά όλους»: Μέτρα πρόληψης ζητά η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

«Η βία μας αφορά όλους»: Μέτρα πρόληψης ζητά η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση των περιστατικών ακραίας βίας ΙΝΤΙΜΕ

Αποφασιστικά μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιστατικών βίας ζητά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με αφορμή την άγρια δολοφονία στου 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, με αφορμή τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη ύστερα από απρόκλητη επίθεση, εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των περιστατικών ακραίας βίας το τελευταίο διάστημα, τα οποία φέρεται να συνδέονται με οπαδικά κίνητρα.

Η ΕΕΔΑ διαπιστώνει με ικανοποίηση την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών για τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών στα περιστατικά αυτά και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, ευελπιστώντας για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Η Εθνική Επιτροπή ζητά από την ελληνική Πολιτεία τη λήψη άμεσων και αποφασιστικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εγκληματικών αυτών ενεργειών που μας αφορούν όλες και όλους, καθώς στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Ο αθλητισμός, που έχει πληγεί εξίσου ανεπανόρθωτα από την πανδημία, οφείλει να προστατευθεί ως φυτώριο προόδου της κοινωνίας και όχι ως πεδίο που με αδικαιολόγητη ανοχή ευδοκιμούν και συνυπάρχουν ακραίες εκφάνσεις βίας. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΔΑ, το επόμενο διάστημα, θα επικαιροποιήσει τις συστάσεις της προς την Πολιτεία για το θέμα της βίας στα γήπεδα, σε συνέχεια της ειδικής Έκθεσης που είχε δώσει στη δημοσιότητα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΕΕΔΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Άλκη Καμπανού και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες των εγκληματικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ