ΕΛΛΑΔΑ

Η ehret+klein αποκτά το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά

Η ehret+klein αποκτά το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά
Το κτίριο, πέραν από το στρατηγείο του ΔΟΛ, υπήρξε σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων του πνευματικού και πολιτικού κόσμου του τόπου και χώρος ζύμωση ιδεών που άνοιξαν νέους ορίζοντες στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Google maps

Την ανάπτυξη του εμβληματικού κτιρίου όπου στεγαζόταν επί δεκαετίες ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) και γράφτηκαν οι σημαντικότερες σελίδες του ελληνικού Τύπου αναλαμβάνει η γερμανική ehret+klein, μέσω θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Χρήστου Λαδά 1-3 στην Αθήνα. Το κτίριο υπολειτουργούσε από το 2004, όταν ο ΔΟΛ μετέφερε τα γραφεία του σε νέο κτίριο στην οδό Μιχαλακοπούλου 80. Το 2017 εγκαταλείφθηκε πλήρως μετά την οικονομική κατάρρευση του ΔΟΛ και βγήκε σε πλειστηριασμό από τις πιστώτριες τράπεζες.

Ο ΔΟΛ εξέδιδε εδώ τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» καθώς και πολλά περιοδικά, μεταξύ των οποίων ο «Ταχυδρόμος» και ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και άλλα σημαντικά έντυπα, που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Το κτίριο αυτό, πέραν από το στρατηγείο του ΔΟΛ, υπήρξε σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων του πνευματικού και πολιτικού κόσμου του τόπου και χώρος ζύμωσης ιδεών που άνοιξαν νέους ορίζοντες στην Ελλάδα του 20ου αιώνα.

Το κτίριο προσφέρει περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου και βρίσκεται στο κέντρο του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το οποίο περικλείεται από την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι. Η εμπορική περιοχή χαρακτηρίζεται από τα ιστορικά μνημεία, την τέχνη, τον πολιτισμό, το λιανικό εμπόριο, το ζωντανό κέντρο της πόλης και τα εντυπωσιακά διοικητικά κτίρια.

Με μια εκτεταμένη ανακαίνιση, για την οποία οι πρώτες εργασίες εκκαθάρισης ξεκίνησαν ήδη στα τέλη Ιανουαρίου 2022, ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων. Από αρχιτεκτονικής και λειτουργικής άποψης, θα εναρμονιστεί με την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή. Θα ανταποκρίνεται σε επιχειρηματικές απαιτήσεις και θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας.

Η μοναδική θέα της Ακρόπολη συμβάλλει στην ελκυστική τοποθεσία του κτιρίου γραφείων, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ehret+klein, η οποία τονίζει ότι «η ανάπτυξη του έργου στην οδό Χρήστου Λαδά σηματοδοτεί την έναρξη μελλοντικών επενδύσεων στην αγορά ακινήτων της Αθήνας. Περαιτέρω έργα είναι ήδη σε εξέλιξη».

«Είναι δύσκολο να βρεθούν σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων, ειδικά στην Αθήνα, καθώς συνήθως δεν πληρούν πλέον τα διεθνή πρότυπα για χώρους γραφείων, καθώς και τις σημερινές απαιτήσεις βιωσιμότητας», δηλώνει η Christine Eichinger, υπεύθυνη έργου της ehret+klein. «Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση για σύγχρονους εμπορικούς χώρους, τους οποίους χρειάζονται οι διεθνώς δραστηριοποιούμενες εταιρείες για την επέκτασή τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αυξάνεται συνεχώς».

«Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο δίκτυο τοπικών εταίρων που μας υποστηρίζουν στην υλοποίηση των έργων μας. Όπως και στα έργα μας σε όλη τη Γερμανία, έτσι και εδώ θα παραμείνουμε πιστοί στις ρίζες μας στο Στάρνμπεργκ και θα διαχειριστούμε το έργο αποκεντρωμένα από την έδρα της εταιρείας μας», τονίζει ο Stefan Klein, διευθύνων σύμβουλος της ehret+klein.

Με το έργο αυτό η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein εισέρχεται επίσημα στην ελληνική αγορά ακινήτων μέσω της θυγατρικής εταιρείας Ehret+Klein Development Greece S.A. που ιδρύθηκε το 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ