ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια: Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ και ομάδα ΔΡΑΣΗ

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια: Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ και ομάδα ΔΡΑΣΗ
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι για τις επιθέσεις στα Εξάρχεια το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης. INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς και μάλιστα, χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αρχικά, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε διμοιρία MAT στην Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς, ενώ οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά των Εξαρχείων.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα έστησαν καρτέρι και μόλις είδαν μία ομάδα ΔΡΑΣΗ να διέρχεται από το σημείο που είχαν κρυφτεί και περίμεναν, τους επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της ομάδας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να περάσουν χειροπέδες σε ένα άτομο.

Ταυτόχρονα, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα πολιτών, που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Από τις Αρχές σημειώνεται πως είναι ξεκάθαρο ότι ομάδες κουκουλοφόρων έχουν αρχίσει να επαναδραστηριοποιούνται στην περιοχή των Εξαρχείων σε μία περιοχή που θεωρητικά διαθέτει αρκετές αστυνομικές δυνάμεις κι αρκετές περιπολίες.

Οι αναλυτές στη ΓΑΔΑ διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά ομάδες αντιεξουσιαστών, κάνοντας καταδρομικές επιθέσεις είτε με εμπρησμούς οχημάτων, όπως μερικές ημέρες πριν στο Κολωνάκι, είτε κάνοντας επιθέσεις σε κτήρια.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι για τις επιθέσεις στα Εξάρχεια το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ενώ όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποίησαν και τις δύο ημέρες βόμβες μολότοφ, καθώς ήθελαν να στείλουν το μήνυμα ότι ακόμη και με την αλλαγή του νομικού πλαισίου, θα συνεχίσουν τις εμπρηστικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ