ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν»: Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητούν οι γονείς του 19χρονου Άλκη

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν»: Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητούν οι γονείς του 19χρονου Άλκη
Συγκλoνίζου οι γονείς του 19χρονου Άλκη: «Φτάνει πια, να σταματήσει το αίμα INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μόλις τελειώσω θα έρθω, θα βγω λίγο έξω να φάω, να κάνω μια βόλτα και θα επιστρέψω ξανά σπίτι»: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη μητέρα του, πριν τη δολοφονική επίθεση από χούλιγκανς ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον θάνατό του από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακατάσχετη αιμορραγία λόγω μαχαιριάς στον μηρό.

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, οι γονείς του 19χρονου, δίνοντας μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, έστειλαν ένα μήνυμα αγάπης προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο πατέρας του Άλκη, ο κ. Καμπανός, όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να αλλάξει στους συνδέσμους και στα γήπεδα, απάντησε:

«Δεν είναι οι ομάδες, είναι όλος ο κόσμος. Ο κόσμος αποτελεί την ομάδα. Για να αλλάξει θα πρέπει να αλλάξει η ψυχοσύνθεση. Αυτό που πρότεινα είναι οι δύο ομάδες, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, να κάνουν έναν αγώνα μαζί, συμφιλιωμένοι όλοι οι οπαδοί, οι παίκτες και οι δύο πρόεδροι και στο τέλος να χειροκροτήσουν και τις δύο ομάδες, άσχετα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. Εμείς στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης προς όλες τις κατευθύνσεις».

«Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας.

«Το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, τη δικαιοσύνη για να λυθεί. Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ. Την αγαπούσα και τη θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου», τόνισε.

«Εγώ είμαι και ΠΑΟΚ είμαι και Άρης. Το λέω επειδή το πιστεύω και έχω και φίλους και συγγενείς που είναι Παοκτσήδες. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Καμπανός.

«Εγώ δεν θέλω τίποτα, παρά μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλω να πιαστούν οι ένοχοι και πιστεύω ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα αποδώσει δικαιοσύνη. Δεν θα έχει εκδικητικό χαρακτήρα, θα είναι καλό για αυτά τα άτομα που κάνανε αυτή την πράξη. Και να πάρουν την ποινή που τους αξίζει και πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα πράξει προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο πατέρας.

Για την ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας, ο πατέρας του 19χρονου είπε:

«Βγήκε μία απλή βόλτα γύρω στις 8:30 η ώρα. Μου έστειλε ένα μήνυμα "μπαμπά μην ανησυχείς, είμαι καλά, είμαι στη λέσχη. Πάω να φάω“. Και μετά από ότι έμαθα από την σύζυγο, επέστρεψε στο σπίτι του. Κάθισε στον υπολογιστή και μετά γύρω στις 11:00 έπαιξε στον υπολογιστή, αν και την επόμενη μέρα έγραφε μάθημα, ήταν στο Οικονομικό Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μετά για κάποιο λόγο βγήκε».

«Ήταν ένα γεγονός που πραγματικά με έκανε συντρίμμια και προσπαθώ αυτό το λίγο χρονικό διάστημα να μαζέψω το συντρίμμια μου. Ευτυχώς που η σύζυγός μου και η κόρη μου στάθηκαν πιο δυνατοί από μένα και με κράτησαν όρθιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Από αυτούς έπαιρνα κουράγιο, με βοήθησαν φυσικά και τα αδέρφια μου, ο μπατζανάκης μου ο οποίος ήταν αστυνομικός» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του 19χρονου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…»

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν. Εγώ αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου συναισθήματα. Καμία μανούλα να μην βρεθεί στη θέση μου», είπε η μητέρα του Άλκη. Όπως είπε, το προηγούμενο απόγευμα στις 7.30 μ.μ, ο Άλκης είχε μιλήσει μαζί της.

«Μου τηλεφώνησε να δει τι κάνω. Την επόμενη μέρα, 1η του μήνα, θα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε "μαμά μόλις τελειώσω θα έρθω, θα βγω λίγο έξω να φάω να κάνω μια βόλτα και θα επιστρέψω ξανά σπίτι". Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος για το γεγονός. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…».

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, δέχομαι καθημερινά αιτήματα φιλίας στην σελίδα μου στο facebook, την οποία διατηρώ για να ανταλλάσσουμε με τους εκπαιδευτικούς σχέδια εργασίας, δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα χωριστά, γιατί είναι πολλά τα μηνύματα. Την επομένη της κηδείας του Άλκη μας τηλεφώνησε η αδελφή του Tosco, του οπαδού από τη Βουλγαρία. Μας βρήκε και ήθελε να μας συλλυπηθεί και αυτή και όλη η οικογένεια τους» τόνισε η μητέρα του 19χρονου.

«Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους», επισήμανε η μητέρα του Άλκη, αναφερόμενη στους δράστες της δολοφονίας.

«Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση στη συνομιλία έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπόθεση υποσχόμενος ότι «θα γίνει η φωνή τους ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ