ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση από το Μεταγωγών Χανίων: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί και ΕΔΕ για πέντε

Απόδραση από το Μεταγωγών Χανίων: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί και ΕΔΕ για πέντε
Οι Αρχές «χτενίζουν» όλο το νησί έχοντας στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία της Κρήτης πραγματοποιώντας ελέγχους INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των πέντε σκληρών κακοποιών, οι οποίοι απέδρασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Αστυνομική Διεύθυνση στα Χανιά. Την ίδια ώρα, διατάχθηκε ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε βάρος ενός αξιωματικού και τεσσάρων κατώτερων αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ' αυτών (Αξιωματικού και δύο κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας».

Βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι – Ψάχνουν και για δεύτερο

Ένα όχημα το οποίο είχε δηλωθεί κλεμμένο και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις Σίσσες φαίνεται ότι είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι κρατούμενοι από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το συγκεκριμένο όχημα είχε κριθεί από την πρώτη στιγμή «ύποπτο» από τις αρχές με τους αστυνομικούς να το μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου για συλλογή στοιχεία και αποτυπωμάτων.

Όπως φάνηκε οι κατηγορούμενοι το χρησιμοποίησαν και αφού έφτασαν στις Σίσσες το εγκατέλειψαν, ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι έκλεψαν άλλο όχημα.

Οι Αρχές ερευνούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να χαρτογραφήσουν την πορεία που ακολούθησαν οι βαρυποινίτες.

Παράλληλα, «χτενίζουν» όλο το νησί έχοντας στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία της Κρήτης πραγματοποιώντας ελέγχους ενώ στο… μικροσκόπιο έχουν μπει και οπτικοακουστικό υλικό από αρκετές κάμερες ασφαλείας προκειμένου να μάθουν ακριβώς τις κινήσεις των κρατουμένων.

Από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Το χρονικό της απόδρασης

Οι πέντε κακοποιοί καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες και ληστείες, κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, μέσα στο Μέγαρο της Αστυνομίας, να σπάσουν ένα κάγκελο του παραθύρου και να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πέντε κακοποιοί είχαν μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό και κρατούνταν στα Χανιά, για να μεταφερθούν στις φυλακές.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό, ο οποίος έχει καταδικαστεί τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονία, έναν Αλβανό ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και θανατηφόρα ληστεία και τρεις ακόμη Αλβανούς, καταδικασμένους για ληστεία και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εντοπίσουν, καθώς εκτιμούν ότι δεν είχαν τον χρόνο να προετοιμάσουν κρησφύγετο που μπορεί να τους παρέχει ασφαλή κάλυψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ