ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: Η θυσία του παιδιού μας να σταματήσει τον «εμφύλιο» πόλεμο

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: Η θυσία του παιδιού μας να σταματήσει τον «εμφύλιο» πόλεμο
«Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες» σημείωσαν οι γονείς του Άλκη μιλώντας για την δολοφονία του παιδιού τους

Μηνύματα αξιοπρέπειας και ενότητας παρά τον αβάσταχτο πόνο τους, έστειλαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού μιλώντας με γενναιότητα για την δολοφονία του παιδιού τους και ζητώντας να σταματήσει η οπαδική βία και κανείς άλλος γονιός να μην θρηνήσει τον χαμό των παιδιών του όπως οι ίδιοι.

Οι γονείς του Άλκη, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της ψυχής τους είπαν πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θέμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε ο κ. Αριστείδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αν και σημείωσε πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

«Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό», είπε εμφανώς συγκινημένη και η μητέρα του άτυχου Άλκη, Μελίνα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, λέγοντας «βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

«Αυτή η ηρεμία που έχω, που ίσως μου στέλνει το ίδιο μου το παιδί που είχε ηρεμία, είχε αγάπη ψυχής. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος», συμπλήρωσε η μητέρα του Άλκη.

Ο Γολγοθάς μας θα κρατήσει μέχρι το θάνατό μας

«Ο Γολγοθάς θα κρατήσει μέχρι τον θάνατο μας», ανέφερε επίσης ο πατέρας του Άλκη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας για την εξάλειψη της οπαδικής βίας και των κακοποιών στοιχείων:

«Δεν ήθελα να ξεκινήσει ένας κύκλος αίματος, ένας εμφύλιος πόλεμος για τις ομάδες για αυτό ζήτησα και έναν φιλικό αγώνα. Είναι στα χέρια των διοικήσεων των ομάδων και των οπαδών που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι».

Όπως ανέφερε ο ίδιος αλλά και η μητέρα του δεν νιώθουν καθόλου μίσος για τους δράστες και δήλωσαν πως η εξιλέωση για την σύλληψη τους δεν θα απαλύνει τον πόνο τους αλλά την ίδια την κοινωνία:

«Δεν αποτελεί για εμάς εξιλέωση ή εκδίκηση η σύλληψη των δραστών αλλά για την ελληνική κοινωνία. Να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της και είναι προς τον καλό δρόμο. Η δικαιοσύνη πιστεύω θα πράξει το έργο της. Αν παλαιότερα κάνανε κάποιο σφάλμα να κάνουνε την αυτοκριτική τους να εντοπίσουν το λάθος. Αν δεν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας θα συνεχίζεται αυτό το πράγμα», σημείωσε ο Άρης Καμπανός.

Από την πλευρά της η κα Μελίνα είπε πως ο γιο της ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί το οποίο δεν είχε κανέναν εχθρό, ενώ για το μήνυμα συμπαράστασης που της έστειλαν οι φίλοι του Άλκη δήλωσε πως είναι πολύ περήφανη: «Τους ευχαριστούμε τους φίλους του, είμαστε περήφανοι. Είναι αξιόλογα παιδιά με αξιόλογες οικογένειες».

Όσον αφορά στους δράστες, εξέφρασε τον προβληματισμό της για την ανατροφή που έλαβαν από το περιβάλλον τους: «Όταν μεγαλώσεις ένα παιδί χωρίς αγάπη, μέσα στην απόρριψη και δεν του μάθεις ορισμένες αξίες όπως ο σεβασμός, πως περιμένεις ότι θα καταλήξει;»

«Όταν άκουσα ότι ήταν στην ίδια ηλικία με τον Άλκη στεναχωρήθηκα. Να μπει ένας προβληματισμός, γιατί έφτασαν εκεί που έφτασαν;», συμπλήρωσε ο πατέρας του.

«Θέλουμε να υπάρξει κάθαρση»

«Βγήκα να δώσω ένα μήνυμα για όλη την Ελλάδα. Το άσχημο αυτό γεγονός θα το δούνε στα δικαστήρια, εκεί θα δοθεί η λύση. Θέλουμε να δούμε μια κάθαρση από αυτά τα άσχημα γεγονότα που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Θέλω να κάνω έκκληση για κάποιους που θέλουν να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους έξω από τα δικαστήρια και φώναζαν εναντίον των υπόπτων. Πρέπει να φερθούμε πολιτισμένα, σκεπτόμενα, όχι να βγαίνουμε και να φωνάζουμε, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», είπε επίσης ο κ. Άρης Καμπανός, μιλώντας στο Mega.

«Ο Άλκης ήταν παιδί που δεν μάλωνε. Όταν θύμωνα προσπαθούσε να με συνεφέρει. Δε θέλω να μιλάω για τον Άλκη. Ρωτήστε τις παρέες του, τον κόσμο. Ό,τι είχα να πω για τον Άλκη και για εμάς, το είπα. Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα να σταματήσει αυτός ο εμφύλιος πόλεμος. Χάνουμε ανθρώπινες ζωές», συνέχισε ο ίδιος.

«Με έχει συγκλονίσει ότι το σημείο της δολοφονίας είναι απέναντι από σχολικό συγκρότημα. Πώς είναι δυνατόν τα παιδιά αυτά να νιώσουν ασφάλεια; Το συγκρότημα είναι σημείο αναφοράς για τους μαθητές. Θα πω ακριβώς τα ίδια με τον σύζυγο. Πάω στον αγώνα, στον αθλητισμό, για να ζήσω τη χαρά του αθλητισμού, όχι για να σκοτωθώ και να σκοτώσω. Από την οικογένεια, το θεό, τη συμπαράσταση του κόσμου αντλώ δύναμη. Να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό ζητάω από εδώ και πέρα», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, κ. Μελίνα Κακουλίδου.

«Ένα κομμάτι που με κράτησε τα βράδια που δεν κοιμόμουν, είναι ότι σκεφτόμουν ότι η θυσία του παιδιού μου πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο τέτοιο γεγονός», σημείωσε κλείνοντας ο πατέρας του Άλκη.

«Στέλνουμε μήνυμα αγάπης, όχι άλλη βία»

«Εμείς στέλνουμε μήνυμα αγάπης, όχι άλλη βία» είπε η μητέρα του Άλκη, προσθέτοντας πως πρέπει φίλαθλοι και οπαδοί να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και όχι να γίνονται βίαια επεισόδια. Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του γιου της, είναι παιδιά που δεν έλαβαν αγάπη.

Ο κ. Καμπανός κάλεσε τους οπαδούς των ομάδων να δείξουν αυτοσυγκράτηση, και «να μην οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο», ενώ αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε για αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ είπε πως είναι στα δικά τους χέρια αυτή η απόφαση.

Η κα Καμπανού σημείωσε πως πρέπει φίλαθλοι και οπαδοί να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και όχι να γίνονται βίαια επεισόδια. Επανέλαβε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του γιου της, είναι παιδιά που δεν έλαβαν αγάπη.

Επίσης, οι γονείς του Άλκη ανέφεραν ότι το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) επικοινώνησε ο πρωθυπουργός μαζί τους και τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αλλά και την συμπαράσταση της κυβέρνησης, λέγοντας πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Εκείνοι τον ευχαρίστησαν και του ζήτησαν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ