ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων - Πώς έγινε η επίθεση από το «τάγμα εφόδου»

Δολοφονία Άλκη: Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων - Πώς έγινε η επίθεση από το «τάγμα εφόδου»
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 12ου εμπλεκομένου στην υπόθεση που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί ΙΝΤΙΜΕ

Αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ για την δράση των κατηγορουμένων για την δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη ξεκινούν τμηματικά οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για την υπόθεση, ενώ έχει εκδοθεί και το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό του 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις συλληφθέντες, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία, με τις έρευνες να έχουν ξεκινήσει στην γειτονική χώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αναζητήσεις άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται πως οι 12 χούλιγκαν έκαναν «περιπολίες» με τρία αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως τάγματα εφόδου, φορτωμένα με μαχαίρια.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», όπως είπαν στους αστυνομικούς, και έκαναν βόλτες στα στενά.

Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών, αποκαλύπτεται πως έγινε η φονική επίθεση:

«Στις 23.30 ξεκίνησαν για την επίθεση τρία αυτοκίνητα. Στο καθένα επέβαιναν από τέσσερα άτομα. Έκαναν περιπολίες στα στενά του Χαριλάου αναζητώντας οπαδούς του Άρη. Στην οδό Πλαστήρα το τρίτο αυτοκίνητο έστριψε στην οδό Γαζή. Από το όχημα βγήκαν έξω τρία άτομα και ρώτησαν την παρέα του Άλκη τί ομάδα είναι. Απάντησαν “Άρης”. Στο μεταξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα και βγήκαν τα άτομα έξω και κινήθηκαν προς την παρέα του Άλκη. Οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Ο Άλκης και δύο φίλοι του δέχτηκαν άγρια χτυπήματα».

Ο 23χρονος φέρεται, από τις περιγραφές των συλληφθέντων, ότι ήταν αυτός που έκανε κουμάντο στους μικρότερους χούλιγκαν. Το μοιραίο βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα από άλλους κατηγορούμενους για να μαζέψει κόσμο προκειμένου να γίνει η καταδρομική επίθεση.

Τι υποστηρίζει ο 23χρονος

Στην απολογία του, ο 23χρονος προφυλακισμένος αναφέρει μεταξύ άλλων: «…ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι"».

«Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του 'Αρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας» τονίζει, λέγοντας ότι ο ίδιος πίστευε πως σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες».

«Ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν» υποστηρίζει.

Οι μοιραίες στιγμές πριν την δολοφονία του Άλκη

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οδηγούσε το Citroen ΙΧ του, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο Renault και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο Polo, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ, που είχε το δρεπάνι: «Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

Στην συνέχεια ο 23χρονος αναφέρει: «…Εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα. Όταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: "ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα"».

Οι επιβαίνοντες στα τρία ΙΧ

Βάσει της δικογραφίας, προκύπτει ότι τρία αυτοκίνητα βρίσκονταν στο σημείο του φονικού το μοιραίο βράδυ.

Πρόκειται για ένα CITROEN C3 λευκό, του οποίου οδηγός ήταν ο 23χρονος κατηγορούμενος, συνοδηγός ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, πίσω από οδηγό καθόταν ένας 21χρονος και πίσω από συνοδηγό ένας 20χρονος επίσης με καταγωγή από την Αλβανία.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα RENAULT CLIO μαύρο, αυτό που στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να φεύγει από τον μονόδρομο. Οδηγός σε αυτό το αυτοκίνητο ήταν ένας 22χρονος, με συνοδηγό έναν άλλο 22χρονο. Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν ένας 21χρονος και ένας 20χρονος -όλοι Έλληνες.

Το τρίτο αυτοκίνητο πρόκειται για ένα VW POLO γκρι. Ο οδηγός του συγκεκριμένου παραμένει άγνωστος στις Αρχές, ενώ έχει ταυτοποιθεί ένας 25χρονος Έλληνας ως συνοδηγός. Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία.

Συνολικά, στα αυτοκίνητα μπορεί να βρίσκονταν 12 άτομα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο τελευταίο αυτοκίνητο μπορεί να μπήκε και 5ο άτομο για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 12ου εμπλεκομένου στην υπόθεση που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ