ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνελήφθησαν όλοι οι βαρυποινίτες κρατούμενοι που δραπέτευσαν από τα Χανιά

Κρήτη: Συνελήφθησαν όλοι οι βαρυποινίτες κρατούμενοι που δραπέτευσαν από τα Χανιά
Οι κακοποιοί λυγίσαν τα σίδερα και κατάφεραν να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παράθυρου cretapost.gr

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται και οι τελευταίοι δύο βαρυποινίτες που απέδρασαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας από το αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων οδηγήθηκαν ήδη το βράδυ της Τρίτης, οι τρεις αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι 3 συλληφθέντες είχαν παρκάρει το κλεμμένο όχημα τους στην περιοχή της Χανιώπορτας και κινούνταν πεζοί στα γύρω στενά.

Στη θέα των επίλεκτων ανδρών της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και των ανδρών της Υ.Α. Ηρακλείου έμειναν ακίνητοι και δεν έφεραν καμία αντίσταση. Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αρχές, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι και μικροποσότητα χασίς και ηρωίνη.

Πρόκειται για τον 43χρονο Αλβανό που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής, για τον 29χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και τον 32χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για ληστεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι τρεις ισχυρίστηκαν ότι έφυγαν με κλεμμένο όχημα από τα Χανιά.

Σήμερα, Τετάρτη βρέθηκε ο 34χρονος Πακιστανός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Πώς έγινε η απόδραση – Το χρονικό

Από το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα, αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παράθυρου.

Το πέρασμα ήταν αρκετό, για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν τον φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ούτε οι αστυνομικοί των κρατητηρίων ούτε όσοι είχαν βάρδια σκοπού στο Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί των κρατητηρίων

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ