ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέοι ακόμη δύο κατηγορούμενοι - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέοι ακόμη δύο κατηγορούμενοι - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων ΙΝΤΙΜΕ

Προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκαν ακόμη δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μετά τις απολογίες τους.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο πρώτος, υπήκοος Αλβανίας και ηλικίας 20 χρονών, παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε και τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Άλκη κατά τη διάρκεια συμπλοκής, ενώ τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι από το μαχαίρι που κρατούσε. Ισχυρίστηκε ότι δεν ακούμπησε τον 19χρονο που έπεσε νεκρός και ό,τι μετέβη, μαζί με συγκατηγορούμενούς του, στο σημείο του εγκλήματος, με το πρώτο αυτοκίνητο. Επισήμανε ότι δεν σκόπευαν να σκοτώσουν αλλά μόνο να εκφοβίσουν τους φιλάθλους του Άρη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ηλικίας 21 χρονών, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στην περιοχή της Χαρίλαου, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, αλλά δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση. Και ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, αλλά πήγαν να εκφοβίσουν τους φιλάθλους του Άρη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι επέβαιναν στο λευκό CITROEN C3, του οποίου οδηγός ήταν ο 23χρονος τον οποίο συνέλαβαν πρώτο οι Αρχές.

Ο 20 χρονών φέρεται να τραυμάτισε στο πόδι έναν από τους φίλους του Άλκη, ενώ ο 21χρονος Έλληνας φέρεται πως συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδειχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

«Έδωσε το δρεπάνι σε άλλον»

Όπως έγινε γνωστό, την υπεράσπιση του 21χρονου Έλληνα που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και να σκότωσε τον Άλκη, έχει αναλάβει ο Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο Mega, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, τόνισε ότι και η μητέρα του φερόμενου δράστη, έχει πέσει από τα σύννεφα. «Βλέπω μια μάνα η οποία έχει πέσει από τα σύννεφα όταν ακούει για το παιδί της αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να γεννήθηκε δολοφόνος».

Το κρίσιμο ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι ο 21χρονος, όπως είπε ο ίδιος στον συνήγορό του, ναι μεν ήταν αυτός που κατέβασε το δρεπάνι από το αμάξι, ωστόσο στη συνέχεια το έδωσε σε άλλον εμπλεκόμενο στο φονικό.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται δηλαδή ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τον άτυχο 19χρονο.

«Πράγματι το δρεπάνι το έβγαλε αυτός από το αυτοκίνητο, στη συνέχεια όμως το πήρε κάποιος που θα κατονομάσει στην ανακρίτρια ο πελάτης μου ποιος είναι, και στη συνέχεια αυτός είναι που χτύπησε με το δρεπάνι στο παιδί».

Όπως σημείωσε ο γνωστός δικηγόρος: «Μέλημά μου είναι να βοηθήσουμε τις δικαστικές Αρχές να τιμωρηθεί ο κάθε ένας από τους κατηγορουμένους για αυτό που έχει κάνει. Αν ο εντολέας μου είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού, να τιμωρηθεί με τη βαρύτερη των ποινών. Όλοι κάτι έχουν κάνει, είναι δεδομένο».

Διαβάστε επίσης:

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα: Δίνουν τη χαριστική βολή και φεύγουν θριαμβολογώντας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ