ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν οι δράστες της επίθεσης σε ανήλικο

Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν οι δράστες της επίθεσης σε ανήλικο
Το παιδί είχε βγει βόλτα με τον 15χρονο αδερφό του την ώρα που δέχτηκε την επίθεση από ομάδα 10 ατόμων (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, οι χούλιγκανς που χτύπησαν ανελέητα ένα ανήλικο αγόρι στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, ταυτοποιήθηκαν και είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές, όπως και στην περίπτωση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ερεύνησαν βίντεο από τις κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού.

Η επίθεση σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν ο 14χρονος, μαζί με τον 15χρονο αδελφό του έκαναν βόλτα το βράδυ στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Τα δύο αδέλια βρίσκονταν στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς, όταν όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, είδαν ξαφνικά μια ομάδα νεαρών να τους ζητάει να πάνε προς το μέρος τους. Τα δυο αδέρφια ένιωσαν ότι κινδυνεύουν και άρχισαν να τρέχουν με τους δράστες πίσω τους να τους κυνηγούν.

Ο 14χρονος πρόλαβε να απομακρυνθεί, όμως οι δράστες κατάφεραν και έπιασαν τον 15χρονο. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν. Ένας από αυτούς του είπε: «Πάρε τα χέρια από το πρόσωπο να δούμε αν είσαι σκουλήκι». Συνέχισαν να τον χτυπούν για περισσότερο από 1 λεπτό. Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου Makedonia Palace κινήθηκε προς το σημείο και έδωσε τέλος στο μαρτύριο του 15χρονου. Οι νεαροί χούλιγκαν αποχώρησαν.

Μητέρα 14χρονου: «Τον γλίτωσαν από τον θάνατο»

Η μητέρα του 14χρονου που έπεσε θύμα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, συγκλόνισε με την περιγραφή της:

«Ήταν περίπου 10 άτομα. Τον κλωτσούσαν στα πλευρά και το κεφάλι. Αποπειράθηκαν να του κλέψουν το τσαντάκι του. Ένας από αυτούς του είπε "έλα να σε δούμε εσύ είσαι το σκουλήκι;"», είπε η γυναίκα μιλώντας στο Open.

«Τους είπε "ρε παιδιά δεν ξέρετε, γιατί με χτυπάτε, δεν ασχολούμαι με ομάδες" και ανοίγοντας τα χέρια από το πρόσωπό του, ο ένας τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο, μπουνιά και του έκανε ένα τραύμα, το οποίο τώρα έχει ράμματα, του κουνιούνται τα δόντια. Έχει διαπιστωθεί ότι έχει και αιμάτωμα στο συκώτι του, τα γόνατά του, τα χέρια του, το κεφάλι του καρούμπαλα, αίματα στο πρόσωπο», πρόσθεσε η μητέρα του ανήλικου.

Την επίθεση αντιλήφθηκαν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» οι οποίοι βγήκαν στο δρόμο με αποτέλεσμα στη θέα τους οι δράστες της επίθεσης να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Γλίτωσαν το παιδί μου από βέβαιο θάνατο. Από πίσω ερχόταν άλλα δεκαπέντε άτομα περίπου για να ορμήσουν πάνω στο παιδί. Εκείνη τη στιγμή που βγαίνει το προσωπικό ασφαλείας από το ξενοδοχείο, φοβήθηκαν, τράπηκαν σε φυγή» συνέχισε η μητέρα του 14χρονου.

Όπως τονίζει η ίδια: «Δεν ασχολείται με ομάδες, δεν είχε πάνω του κανένα διακριτικό, είτε κίτρινο, είτε πράσινο, είτε κόκκινο».

Οι δράστες της επίθεσης, όσο χτυπούσαν τον 14χρονο τον ρώτησαν αν ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα της πόλης.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τον πατέρα των δυο παιδιών, ήταν εκείνο που βγήκε έξω απώθησε τα άτομα που χτυπούσαν με μανία τον 14χρονο και έσωσαν τελικά το παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ