ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος καταζητούμενος στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος καταζητούμενος στην Αλβανία
«Καταπέλτης» είναι το κατηγορητήριο που βαραίνει τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία © Intime p.a. (φωτογραφία αρχείου)

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις αλβανικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός που αναζητούσαν οι Αρχές για συμμετοχή του στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

  

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία μίλησε νωρίτερα στο MEGA, ο 20χρονος είχε επικοινωνήσει με δικηγόρο και εξέφρασε την πρόθεσή του να παραδοθεί σήμερα ή αύριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Ο 20χρονος, ο οποίος φέρει τα αρχικά D.R. και θεωρείται φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ παραδόθηκε και συνελήφθη στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κορυτσά.

Πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Με τη σύλληψη του 20χρονου, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, ολοκληρώνονται οι συλλήψεις των ατόμων που θεωρούνται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του άγριου φονικού στην περιοχή του Χαριλάου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έχει μετανιώσει και ο λόγος που διέφυγε ήταν επειδή φοβόταν. «Δέχθηκε απειλές. Πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και δήλωσε ότι δεν έβλαψε κανέναν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος στον τηλεοπτικό σταθμό.

Επίσης ο 20χρονος ζήτησε συγνώμη από τους γονείς του 19χρονου Άλκη.

Πρόσθεσε δε ότι «θα έρθει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη».

Όσον αφορά το πότε θα εκδοθεί, ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, ανέφερε στον Alpha ότι ακόμα δεν το γνωρίζουν και ίσως στο μεσοδιάστημα χρειαστεί να μεταβεί αυτός στην Αλβανία ώστε να μιλήσει με τον 20χρονο.

Επισημαίνεται ότι σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν τρεις συλληφθέντες, ενώ αύριο, Παρασκευή, οι επόμενοι τέσσερις μεταξύ αυτών και ο 25χρονος «Αθηναίος».

Η ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στα φονικά εργαλεία συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Καταπέλτης το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, «καταπέλτης» είναι το κατηγορητήριο που βαραίνει τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Έχοντας συναποφασίσει να τελέσετε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε βάρος των υπολοίπων ατόμων, αρχίσατε να εκτελείτε την αξιόποινη αυτή πράξη. Τους ρωτήσατε ποιας αθλητικής ομάδας είναι οπαδοί. Στο άκουσμα δε της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, με μοναδικό έναυσμα και κίνητρο ότι εσείς ανήκατε στη διαφορετική της πόλης της Θεσσαλονίκης αθλητική ομάδα, όλως αιφνιδίως και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη διένεξη ή λεκτική αντιπαράθεση, τους επιτεθήκατε, χτυπώντας τους με βιαιότητα και σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλομπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι».

«Δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε»!

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη που γλίτωσαν από την δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν, στου Χαριλάου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που παρουσιάζει το Newsbomb.gr, ο Νίκος, 19 ετών φοιτητής που ήταν στην παρέα του αδικοχαμένου Άλκη ανέφερε ότι, ένας από τους δράστες μόλις είδε την παρέα των παιδιών είπε σε συνεργό του: «Πάμε να φύγουμε δεν είναι αυτοί» δίνοντάς του την εντύπωση ότι η συμμορία, έψαχνε κάποιους συγκεκριμένους εκείνο το βράδυ.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός φοιτητής κατέθεσε: «Χθες απογευματινές ώρες τις 31 Ιανουαρίου 2022, βρέθηκα, μαζί με τους φίλους μου και τον αδερφό μου και πήγαμε σε κάποια μαγαζιά στου Χαριλάου. Ένα από τα καταστήματα που επισκεφθήκαμε ήταν και μία κρεπερί στην οδό Παπαναστασίου, ενώ νωρίτερα περάσαμε και μείναμε για λίγο από τον σύνδεσμο του Άρη που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο. Αργότερα συναντηθήκαμε με άλλα δύο παιδιά τα οποία δεν γνωρίζω καλά, έναν εκ των οποίων τον λένε Άγγελο. Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, καταλήξαμε στην είσοδο οικοδομής απέναντι του τέταρτου Γυμνασίου Χαριλάου στην οδό Θεόδωρου Γαζή, όπου καθίσαμε ψηλά στα σκαλάκια της οικοδομής και κουβεντιάζαμε μαζί με τα άλλα τέσσερα παιδιά. Μισή ώρα περίπου μετά αντιλήφθηκα ομάδα περίπου πέντε ατόμων, να προσεγγίζει την είσοδο της πολυκατοικίας και να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια.

Ένα από τα άτομα ρώτησε τι «ομάδα είστε;». Κανένας από εμάς τους πέντε δεν αποκρίθηκε. Δεύτερο άτομο από την ίδια ομάδα, από αποκρινόμενο προς τον πρώτο είπε «Δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» ή «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε». Τότε κάποιος από την παρέα των αγνώστων πιθανώς αυτός που ρώτησε τι ομάδα είστε είπες τα παιδιά "στ’ αρχ... μου πάμε!" και αμέσως μας επιτέθηκαν».

Νέα βίντεο από τη δολοφονική επίθεση

Όπως φαίνεται στο βίντεο από την τηλεόραση του Open, ενώ ο Άλκης κείτεται στο έδαφος, ένας εκ των δραστών του δίνει τη χαριστική βολή. Στις εικόνες καταγράφονται κι άλλα άτομα πλην των έξι που έμπαιναν στα αυτοκίνητα επί της οδού Πλαστήρα. Στο νέο βίντεο διακρίνονται δύο άτομα που πηγαίνουν στην αντίθετη κατεύθυνση προς την οδό Σεφέρη, όπου εικάζεται ότι έχουν αφήσει το σκούρο και τρίτο όχημα που εμπλέκεται στη δολοφονία.

Καθώς αποχωρούν μοιάζουν να θριαμβολογούν για το εγκληματικό τους έργο. Φεύγουν φωνάζοντας συνθήματα και βρίζοντας τα θύματά τους. Την ίδια ώρα ο 18χρονος φίλος του Άλκη ακούει τον σπαραγμό του και τις εκκλήσεις του σε βοήθεια. «Δεν μπορώ άλλο πονάω» ουρλιάζει ο Άλκης για να αφήσει λίγα λεπτά αργότερα στα χέρια του φίλου του την τελευταία του πνοή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ