ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια ακόμη τέσσερις συλληφθέντες - Μυστήριο με τον 12ο δράστη

Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια ακόμη τέσσερις συλληφθέντες - Μυστήριο με τον 12ο δράστη
Στα ίχνη του 12ου δράστη οι Αρχές – Πιθανή η ύπαρξη και 13ου υπόπτου ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι απολογίες των συλληφθέντων για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, με τέσσερις εμπλεκόμενους να περνούν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Προφυλακιστέοι έχουν ήδη κριθεί έξι κατηγορούμενοι ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Αρχικά, παραδόθηκε στις Αρχές της γειτονικής χώρας, όπου τον συνόδεψε στο τμήμα Κορυτσάς ο πατέρας του.

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του.

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

O 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές, μετέβη μόνος του στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εκεί συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ήταν σαφές ότι δεν επιθυμούσε να δικαστεί στην Αλβανία, ούτε να εκτίσει εκείνη την ποίνη.

Ο 20χρονος πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα.

Στα ίχνη του 12ου δράστη οι Αρχές – Πιθανή η ύπαρξη και 13ου υπόπτου

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία από τις έρευνες της στυγερής δολοφονίας αποκαλύπτουν ότι σημαντικότατο ρόλο έχει και ένα ακόμη άτομο, ο 12ος δράστης που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Είναι το άτομο μυστήριο και παρά τα αλληλοκαρφώματα των συλληφθέντων, κανείς δεν θέλει να πει το όνομά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των «σκληρών». Επίσης, ερευνάται και το ενδεχόμενο να υπάρχει και 13ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Ο 21χρονος με το δρεπάνι «δείχνει» άλλο κατηγορούμενο ως δράστη

Σημειώνεται πως προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην 7η τακτική ανακρίτρια ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Πρόκειται για τρεις Έλληνες 20, 21 και 23 ετών.

Όλοι οι φερόμενοι ως δράστες αρνήθηκαν πως είχαν σχέση με την δολοφονία αλλά παραδέχτηκαν πως βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, ενώ αλληλοκατηγορούνται.

Ο 21χρονος Ι.Κ. κατονόμασε το πρόσωπο που κρατούσε ένα μαχαίρι στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου και υποστήριξε ότι εκείνος είναι που δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό.

Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του, Απόστολος Λύτρας, ο εντολέας του ανέφερε στην ανακρίτρια ότι είδε ποιος ήταν αυτός, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι. «Μάλιστα, έχει υποδείξει και που βρίσκεται το συγκεκριμένο μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του Άλκη, για να βρεθεί από την αστυνομία», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 21χρονος, ο άνθρωπος που έδειξε ως δράστη της δολοφονίας, πέταξε το μαχαίρι σε ερημική περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι πήρε το δρεπάνι από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και με αυτό χτύπησε ένα άτομο από την παρέα του Άλκη που στη συνέχεια έφυγε, έπειτα του έπεσε το δρεπάνι και δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στη δολοφονική ενέργεια.

«Είναι μετανιωμένος και ζητάει συγνώμη που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι.Κ., ότι είπε στην ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Ι.Κ. επέβαινε στο τρίτο όχημα, το γκρι Polo και βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με το δρεπάνι, ενώ στο ίδιο όχημα επέβαιναν ο 25χρονος «Αθηναίος» Α.Β. και ο 23χρονος υπήκοος Αλβανίας G.K.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ