ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη - Θεοδωρικάκος: Αναζητείται και 12ος ύποπτος, όλοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη

Δολοφονία Άλκη - Θεοδωρικάκος: Αναζητείται και 12ος ύποπτος, όλοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη
Στα ίχνη του 12ου δράστη οι Αρχές ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και διαφεύγει της σύλληψης. 

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.

Όπως επανέλαβε, είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

«Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει "μικρός" και "μεγάλος". Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η αστυνομία τις τελευταίες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους «φιλάθλων» που είναι άντρα χουλιγκανισμού, βιαιοτήτων και εγκληματικότητας.

«Έχουν κλείσει ήδη 11 τέτοιοι σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε.

Σημειώνεται πως το 12ο άτομο που αναζητείται, παρά τα αλληλοκαρφώματα των συλληφθέντων, κανείς δεν θέλει να πει το όνομά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των «σκληρών».

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων

Σημειώνεται πως συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι απολογίες των συλληφθέντων για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, με τέσσερις εμπλεκόμενους να περνούν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Προφυλακιστέοι έχουν ήδη κριθεί έξι κατηγορούμενοι ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Αρχικά, παραδόθηκε στις Αρχές της γειτονικής χώρας, όπου τον συνόδεψε στο τμήμα Κορυτσάς ο πατέρας του.

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του.

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

O 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές, μετέβη μόνος του στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εκεί συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ήταν σαφές ότι δεν επιθυμούσε να δικαστεί στην Αλβανία, ούτε να εκτίσει εκείνη την ποίνη.

Ο 20χρονος πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ