ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος από την Αλβανία θα κατονομάσει ποιοι κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι

Δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος από την Αλβανία θα κατονομάσει ποιοι κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι
Ο 20χρονος από την Αλβανία επέβαινε στο λευκό όχημα και σύμφωνα με τον συνήγορό του έχει δει την έναρξη της δολοφονικής επίθεσης ΙΝΤΙΜΕ

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου έλαβε ο 20χρονος που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα χθες, Πέμπτη, και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ο συνήγορος του 20χρονου δήλωσε ότι ο εντολέας του έχει δει και θα κατονομάσει τα πρόσωπα που κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega o κ. Σπυράτος, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι είχε περιφερειακή δράση και δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Όπως είπε, κανενός είδος χτύπημα δεν έδωσε στον Άλκη Καμπανό, ενώ έτρεξε να κυνηγήσει κάποιον από τους φίλους του φοιτητή την ώρα που έφευγαν από τον χώρο και επέστρεψε την ώρα που οι υπόλοιποι επιβιβάζονταν στα οχήματα για να φύγουν.

Ο 20χρονος από την Αλβανία επέβαινε στο λευκό όχημα και σύμφωνα με τον συνήγορό του έχει δει την έναρξη της δολοφονικής επίθεσης. Όπως τόνισε, έχει δει και θα κατονομάσει ποιος κρατούσε το δρεπάνι και ποιος κρατούσε το μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυράτο, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος και έχει ζητήσει να μεταφερθούν στους γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα συλλυπητήριά του.

Νωρίτερα, ο 20χρονος μέσω του υπόγειου πάρκινγκ των Δικαστηρίων, οδηγήθηκε αρχικά στο γραφείο της εισαγγελέως Πρωτοδικών προκειμένου να επικυρωθεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ στη συνέχεια ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα, έγινε η μεταγωγή ακόμη τεσσάρων κατηγορούμενων για την ίδια υπόθεση, μεταξύ αυτών και του 25χρονου που κατονομάστηκε από συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Ο ένας μετά τον άλλον θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο έγκλημα. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά το πέρας των απολογιών τους, κάτι που αναμένεται αργά το απόγευμα.

Την Πέμπτη απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως είχε συμβεί με τρεις ακόμη συγκατηγορουμένους τους, τα προηγούμενα 24ωρα.

Όλοι διώκονται -μεταξύ άλλων- για ανθρωποκτονία με δόλο και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο. Οι πράξεις είναι από κοινού και αφορούν αφενός τη δολοφονία του 19χρονου και αφετέρου τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Θεοδωρικάκος: Αναζητείται και 12ος ύποπτος

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του και διαφεύγει της σύλληψης.

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.

Όπως επανέλαβε, είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

«Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει "μικρός" και "μεγάλος". Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ