ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ανθρωποκυνηγητό για τον 12ο ύποπτο - Προφυλακίστηκαν ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι

Δολοφονία Άλκη: Ανθρωποκυνηγητό για τον 12ο ύποπτο - Προφυλακίστηκαν ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι
Οι αρχές αναζητούν τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου των δραστών (Φωτογραφία από τη μεταγωγή του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές) ΙΝΤΙΜΕ

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό 12ου υπόπτου που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για 25χρονο Έλληνα, οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου των δραστών, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής, όπως και το αυτοκίνητο, μάρκας vw polo σκούρου χρώματος. Το όνομά του σύμφωνα με την ΕΡΤ φέρεται να έδωσε στις αρχές ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που κρατούσε το δρεπάνι: «Ξέρω μόνο ότι τον λένε Ντίνο. Δεν ξέρω το επίθετό του. Πρώτη φορά τον έβλεπα».

Την ύπαρξη ένός ακόμα προσώπου που εμπλέκεται στη δολοφονία και διαφεύγει της σύλληψης, αποκάλυψε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.

Όπως επανέλαβε, είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

«Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει "μικρός" και "μεγάλος". Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», συμπλήρωσε.

«Δεν κρατούσα τίποτα, δεν χτύπησα κανέναν»

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους και οι άλλοι τέσσερις από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οι τέσσερις αρνήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, την εμπλοκή τους στη δολοφονία. Μεταξύ αυτών ήταν και ο 25χρονος που κατονομάστηκε από συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 22χρονος Δ.Χ. οδηγός του αυτοκινήτου, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Δεν ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση. Έφτασα εκεί αλλά ήδη το επεισόδιο είχε λήξει και οι συγκατηγορούμενοι μου αποχωρούσαν. Δεν κρατούσα τίποτα, δεν χτύπησα κανέναν».

Επίσης ο 23χρονος στην απολογία του είπε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Συγνώμη που ήμουν εκεί, αλλά δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο και δεν τον χτύπησα».

Ο 21χρονος Ι.Β. στην απολογία του είπε: «Πήγα μέχρι το πορτ μπαγκάζ και δεν είδα τίποτα από το επεισόδιο».

Από την πλευρά του αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε: «μόλις άκουσα την φασαρία του σκηνικού εγώ αυτό που είδα, ήταν δύο ανθρώπους, το παιδί που χαροπάλευε σε αυτό το σημείο μαζί με τον φίλο του αλλά ήταν τόσο σκοτεινά εδώ πέρα που δεν μπορείς να διακρίνει, μέσα σε τρία λεπτά ήρθε πολύ γρήγορα το πρώτο περιπολικό βγήκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας έπαιρνε το ασθενοφόρο και άλλος έδινε τις πρώτες βοήθειες».

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος».

Ο 20χρονος από την Αλβανία θα κατονομάσει ποιοι κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου έλαβε ο 20χρονος που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα χθες, Πέμπτη, και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Όπως και οι προηγούμενοι 4 συλληφθέντες, έτσι και ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη:

«Ήμουν στο αυτοκίνητο πίσω από τον συνοδηγό. Δεν κρατούσα κανένα αντικείμενο. Δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Μόνο καταδίωξα κάποια άτομα», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο συνήγορος του 20χρονου δήλωσε ότι ο εντολέας του έχει δει και θα κατονομάσει τα πρόσωπα που κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega o κ. Σπυράτος, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι είχε περιφερειακή δράση και δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Όπως είπε, κανενός είδος χτύπημα δεν έδωσε στον Άλκη Καμπανό, ενώ έτρεξε να κυνηγήσει κάποιον από τους φίλους του φοιτητή την ώρα που έφευγαν από τον χώρο και επέστρεψε την ώρα που οι υπόλοιποι επιβιβάζονταν στα οχήματα για να φύγουν.

Ο 20χρονος από την Αλβανία επέβαινε στο λευκό όχημα και σύμφωνα με τον συνήγορό του έχει δει την έναρξη της δολοφονικής επίθεσης. Όπως τόνισε, έχει δει και θα κατονομάσει ποιος κρατούσε το δρεπάνι και ποιος κρατούσε το μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυράτο, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος και έχει ζητήσει να μεταφερθούν στους γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα συλλυπητήριά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ