ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε «καραμπίτ» - Αναζητείται ο «Ντίνος»

Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε «καραμπίτ» - Αναζητείται ο «Ντίνος»
Φωτογραφία από τη μεταγωγή του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ΙΝΤΙΜΕ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ενώ οι έρευνες έχουν στραφεί στην αναζήτηση του 12ου εμπλεκόμενου, ο οποίος διαφεύγει.

Συνολικά, οι 10 ύποπτοι ως δράστες έχουν προφυλακιστεί, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται και η απολογία του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Την Παρασκευή, ο 25χρονος «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ», στην επίθεση, και ήταν επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου, ενώ παραδέχθηκε επιπλέον ότι το χρησιμοποίησε καταφέροντας «δύο τσιμπιές» -όπως είπε- σε άτομο που όμως δεν ήταν ο Άλκης.

Μάλιστα, το μαχαίρι αυτό φέρεται να εντοπίστηκε από την αστυνομία. Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή, υποδεικνύοντας και το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι, σε ερημική περιοχή.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν χθες (Παρασκευή) την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας αρνήθηκαν όλοι την εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Άλκη, (ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα στα κάτω άκρα και τα κατάγματα που υπέστη στο κεφάλι).

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ' αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος, αλλά -όπως και οι προηγούμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή δήλωσαν άγνοια.

Οι πολύωρες απολογίες τους τελείωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως ως προς την προφυλάκισή τους.

Στα ίχνη του 12ου υπόπτου

Στο κάδρο της εξιχνίασης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, μπαίνει πλέον ευκρινώς το 12ο άτομο που αναζητά η αστυνομία με τις αρχές να πλησιάζουν την ταυτοποίηση του, και να υποδεικνύεται μάλιστα από συγκατηγορούμενο του, ως ο άνθρωπος με το δρεπάνι.

Ο ύποπτος έχει κατονομαστεί ως «Ντίνος». Πρόκειται για 25χρονο Έλληνα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου μάρκας VW Polo σκούρου χρώματος που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή. Παραμένει άφαντος όπως και το αυτοκίνητο.

Το όνομά του φέρεται να έδωσε στις αρχές ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που κρατούσε το δρεπάνι:

«Ξέρω μόνο ότι τον λένε Ντίνο. Δεν ξέρω το επίθετό του. Πρώτη φορά τον έβλεπα».

Ο 20χρονος από την Αλβανία θα κατονομάσει ποιοι κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι

Ο 20χρονος που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπως και οι προηγούμενοι 4 συλληφθέντες, έτσι και ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη:

«Ήμουν στο αυτοκίνητο πίσω από τον συνοδηγό. Δεν κρατούσα κανένα αντικείμενο. Δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Μόνο καταδίωξα κάποια άτομα», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο συνήγορος του 20χρονου δήλωσε ότι ο εντολέας του έχει δει και θα κατονομάσει τα πρόσωπα που κρατούσαν το δρεπάνι και το μαχαίρι στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega o κ. Σπυράτος, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι είχε περιφερειακή δράση και δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Όπως είπε, κανενός είδος χτύπημα δεν έδωσε στον Άλκη Καμπανό, ενώ έτρεξε να κυνηγήσει κάποιον από τους φίλους του φοιτητή την ώρα που έφευγαν από τον χώρο και επέστρεψε την ώρα που οι υπόλοιποι επιβιβάζονταν στα οχήματα για να φύγουν.

Ο 20χρονος από την Αλβανία επέβαινε στο λευκό όχημα και σύμφωνα με τον συνήγορό του έχει δει την έναρξη της δολοφονικής επίθεσης. Όπως τόνισε, έχει δει και θα κατονομάσει ποιος κρατούσε το δρεπάνι και ποιος κρατούσε το μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυράτο, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος και έχει ζητήσει να μεταφερθούν στους γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα συλλυπητήριά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ