ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κόντρα Παγώνη - Γιαννάκου για την κατάσταση στο νοσοκομείο Νίκαιας

Κορωνοϊός: Κόντρα Παγώνη - Γιαννάκου για την κατάσταση στο νοσοκομείο Νίκαιας
Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες γιατρών ότι λόγω της προβληματικής παροχής οξυγόνου κινδυνεύει η ζωή ασθενών στο νοσοκομείο της Νίκαιας INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σφοδρή αντιπαράθεση και μάλιστα on air ξέσπασε το πρωί της Τρίτης ανάμεσα στην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, με αφορμή τις καταγγελίες γιατρών ότι λόγω της προβληματικής παροχής οξυγόνου κινδυνεύει η ζωή ασθενών στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η κυρία Παγώνη θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open κι εκεί τη διέκοψε ο κ. Γιαννάκος, λέγοντας πως «την επιστολή με τα όσα συμβαίνουν γιατροί την υπογράφουν, όχι εγώ».

Τότε η Ματίνα Παγώνη είπε: «Να μιλήσω κ. Γιαννάκο; Σωστά ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στη Νίκαια έθεσε το θέμα γιατί υπήρχαν προβλήματα με τις μπλούζες, τα χειρουργεία και όλες τις καταγραφές που έγιναν. Αυτό είναι θέμα διοίκησης, η οποία όφειλε να έχει λύσει το πρόβλημά της και όχι να δημιουργεί προβλήματα στα χειρουργεία, τους γιατρούς και στους ανθρώπους για τους οποίους έπρεπε να προχωρήσουν τα χειρουργεία. Όσον αφορά στα οξυγόνα υπήρχαν δύο νοσοκομεία που είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα τον Δεκέμβριο. Τα έλυσαν μετά με την Τεχνική Υπηρεσίας».

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επιχείρησε να απαντήσει στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία παίρνουν λιγότερο οξυγόνο, με τον κ. Γιαννάκο να τη διακόπτει εκ νέου λέγοντας ότι «οι γιατροί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο».

«Να απαντήσω; Οι γιατροί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, αλλά σε κλινικές της Αττικής δεν γνωρίζω ότι κάποιοι παίρνουν λιγότερο οξυγόνο», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Επιτρέψτε μας να μιλάμε και εμείς με συναδέλφους και να έχουμε εικόνα για όλη την Ελλάδα για το τι συμβαίνει σε κάθε νοσοκομείο. Μην ωραιοποιείτε την κατάσταση στο ΕΣΥ. Όλα τα Περιφερειακά νοσοκομεία όταν ήμασταν στην κορύφωση του Δεκεμβρίου αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με το οξυγόνο. Στη Νίκαια οι γιατροί λένε ότι ασθενείς κινδύνευσαν επειδή υποαερίζονται», αντέτεινε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ερωτηθέντες για το εάν πέθαναν ασθενείς εξαιτίας αυτού, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «δεν γνωρίζω για τη Νίκαια να πέθαναν ασθενείς», ενώ ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «εγώ δεν είπα πέθαναν, είπα κινδύνευσαν, ό,τι λένε οι γιατροί. Πεντακόσια άτομα στη Νίκαια που δεν έχει ούτε μία ΜΕΘ, έχουν πεθάνει από κορονοϊό. Δεν είπα ότι πέθαναν από οξυγόνο».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι στην επιστολή που υπήρχε οι γιατροί δεν ανέφεραν για θανάτους και ο κ. Γιαννακός επέμεινε ότι δεν μίλησε για θανάτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ