ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 12ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 12ος κατηγορούμενος
O 12ος κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως «Ντίνος» οδηγήθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί ΙΝΤΙΜΕ

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, θα απολογηθεί ο 12ος κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο 22χρονος, 12ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου ο οποίος έχει κατονομαστεί ως «Ντίνος» παραδόθηκε, το πρωί της Δευτέρας στην ΕΛ.ΑΣ. Περίπου στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου, οδηγήθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ένταλμα, διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή.

To άτομο αυτό φέρεται πως ήταν οδηγός του Volkswagen Polo, ενός εκ των τριών αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση ενάντια στον αδικοχαμένο φοιτητή και τους φίλους του.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα, ήταν στο όνομα του πατέρα του και έτσι είχε εντοπιστεί από την αστυνομία.

Ο οδηγός του τρίτου οχήματος είναι το πρόσωπο που μετέφερε με το αυτοκίνητο τον δράστη με δρεπάνι και τον 25χρονο γνωστό και ως «Αθηναίο».

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η οικογένεια του 22χρονου. Σε αυτή ισχυρίζεται πως δεν είχε σχέση με το περιστατικό ενώ δίνει μια άλλη εκδοχή για την παρουσία του στην περιοχή που έγινε η δολοφονία.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια αναφέρει:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη. Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή. Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης. Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Παράλληλα, στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Κούγιας: Διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο γνωστός ποινικολόγος -όπως δήλωσε- ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν.

Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα. Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η ανακρίτρια, σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των κατηγορουμένων για να διαπιστωθεί με ποιους συνομίλησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φονικό, ενώ ο ποινικολόγος θα ζητήσει να ελεγχθούν οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

Πληροφορίες για 13ο εμπλεκόμενο

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο και για 13ο ύποπτο.

Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας, αλλά και των δύο φίλων του Άλκη που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, «ο 12ος συλληφθείς υποστηρίζει ότι απλώς μετέφερε άλλους στην περιοχή. Τους μετέφερε γιατί;», προσθέτοντας πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από την Δικαιοσύνη, ασχέτως του είδους και του βαθμού εμπλοκής τους.

«Όσο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και αποκαλύπτονται στοιχεία, προκύπτει πως ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση. Τα αυτοκίνητα που "περιπολούσαν" στα στενά, έψαχναν να βρουν τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ποινικολόγος συμπλήρωσε δηκτικά πως «δώδεκα μέχρι τώρα και κανείς δεν χτύπησε τον Άλκη».

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η οικογένεια του Άλκη έχει αντίγραφο της δικογραφίας μέχρι και την κατάθεση του πρώτου κατηγορούμενου, ενώ σήμερα ο ίδιος θα μιλήσει με την ανακρίτρια για τυχόν επιπλέον ανακριτικές πράξεις που απαιτούνται, λέγοντας πάντως πως «είμαι ήσυχος ότι η ανακρίτρια θα κάνει ό,τι πρέπει».

«Νομίζω αναζητείται και 13ος, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κλείσει εδώ ο κύκλος», προσέθεσε ο κ. Κούγιας, λέγοντας πως θα προκύψουν νέα στοιχεία από τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων που αναμένεται να βγουν το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ