ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 33χρονος κρατούσε ομήρους την οικογένειά του - Απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία

Θεσσαλονίκη: 33χρονος κρατούσε ομήρους την οικογένειά του - Απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία
Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην άμεση επέμβαση τεσσάρων αστυνομικών ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα απίστευτο περιστατικό που έγινε το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου στις Συκιές της Θεσσαλονίκης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ένας 33χρονος είχε κλειδώσει τη μητέρα του, τον πατριό του και ένα ανήλικο κορίτσι σε ημιυπόγειο διαμέρισμα. Τους χτυπούσε και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει με το μαχαίρι που κρατούσε.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης έδωσε εντολή στα πληρώματα δύο περιπολικών να κατευθυνθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην οδό Παπαναστασίου, όπου υπήρχε σε εξέλιξη σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο πατριός και το ανήλικο κορίτσι είχαν καταφέρει να βγούν από το ημιυπόγειο μέσω ενός παραθύρου.

Άκουσαν την τραυματισμένη γυναίκα να φωνάζει «βοήθεια θα με σκοτώσει».

Τότε επιχείρησαν να μπούν στο διαμέρισμα, όμως ο 33χρονος είχε τοποθετήσει τον σύρτη.

Ζήτησε από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν γιατί κρατούσε μαχαίρι. Ωστόσο οι Αρχές, αποφάσισαν να επέμβουν και έτσι έσπασαν την πόρτα και πέρασαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Ο δράστης έτρεξε προς την κουζίνα και έτσι κατάφεραν να απομακρύνουν την τραυματισμένη γυναίκα.

Ωστόσο, ο δράστης πηγαίνοντας στην κουζίνα έκοψε το σωληνάκι μιας φιάλης υγραερίου, ενώ στο ένα χέρι κρατούσε αναπτήρα και στο άλλο το μαχαίρι. Είπε στους αστυνομικούς να φύγουν για να μην ανατινάξει την πολυκατοικία.

Χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους, οι τέσσερις αστυνομικοί συνέχισαν να μιλούν με τον 33χρονο για να τον μεταπείσουν, μέχρι που ο ίδιος έστρεψε το μαχαίρι προς το στήθος του και προσπάθησε να το καρφώσει στην καρδιά του. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και τον σταμάτησαν, συλλαμβάνοντας τον.

Η γειτονιά χειροκρότησε του αστυνομικούς για την αίσια έκβαση της επιχείρησης, ενώ ο 33χρονος μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ