ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός
INTIME

Ένα μαχαίρι τύπου καράμπιτ, με το οποίο φέρεται ότι δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος Ι.Κ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε θανάσιμα τον Άλκη.

Το μαχαίρι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί αν είναι το όπλο, το οποίο προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον 19χρονο.

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Διενεργήστε την ανάκριση με απόλυτη προτεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, είχε ζητήσει την κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς βεβαίως να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων.

Με παραγγελία του προς την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη ο κ. Πλιώτας διέταξε «την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη», λαμβάνοντας υπόψη «την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία».

Σύμφωνα με την παραγγελία του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού της χώρας:

«Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Είχε προηγηθεί αυστηρή εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Ζαχαρία Κοκκινάκη, με την οποία καλούσε όλους τους συναδέλφους του να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ είχε απευθύνει παράλληλα αυστηρές συστάσεις αναφορικά με τη δραστική αντιμετώπιση όχι μόνο ως προς την αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο, σημειώνοντας ότι πάντα πρέπει να ερευνάται και το ενδεχόμενο της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ