ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος
Ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που μετέφερε την ομάδα των δραστών στο σημείο της δολοφονίας, επέμεινε στη θέση του πως δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη φονική επίθεση INTIME

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του και ο 12ος κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού,

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που μετέφερε την ομάδα των δραστών στο σημείο της δολοφονίας, επέμεινε στη θέση του πως δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη φονική επίθεση

«Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα. Γνωρίζω μόνον τον 25χρονο, οι άλλοι δύο μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να τους γνωρίζω. Δεν ήξερα αν είχαν κάτι στα χέρια τους», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 22χρονος.

Νωρίτερα την Πέμπτη βρέθηκαν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών οι φίλοι του Άλκη οι οποίοι ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι και κατέθεσαν τα όσα έζησαν το μοιραίο βράδυ.

Αύριο οι φίλοι του αδικοχαμένου Άλκη θα βρεθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει αναγνώριση των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Ο 22χρονος, 12ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου ο οποίος έχει κατονομαστεί ως «Ντίνος» παραδόθηκε, το πρωί της Δευτέρας στην ΕΛ.ΑΣ. Το πρωί της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου, οδηγήθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση, από την οποία έλαβε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με το ένταλμα, διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή.

To άτομο αυτό φέρεται πως ήταν οδηγός του Volkswagen Polo, ενός εκ των τριών αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση ενάντια στον αδικοχαμένο φοιτητή και τους φίλους του.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα, ήταν στο όνομα του πατέρα του και έτσι είχε εντοπιστεί από την αστυνομία.

Ο οδηγός του τρίτου οχήματος είναι το πρόσωπο που μετέφερε με το αυτοκίνητο τον δράστη με δρεπάνι και τον 25χρονο γνωστό και ως «Αθηναίο».

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η οικογένεια του 22χρονου, στην οποία ισχυρίζεται πως δεν είχε σχέση με το περιστατικό ενώ δίνει μια άλλη εκδοχή για την παρουσία του στην περιοχή που έγινε η δολοφονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ