ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης
Εικόνες μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ΙΝΤΙΜΕ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των επιβαίνοντων από το επιβατηγό -οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ερεικούσας.

Οι επιβαίνοντες έχουν αποβιβαστεί σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 239 επιβάτες, 51 μέλη του πληρώματος , 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Οι φλόγες φαίνεται να ξεκίνησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το 3ο κατάστρωμα, όπου ήταν παρκαρισμένα φορτηγά και αυτοκίνητα, ωστόσο τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντεζι και ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε άμεση εγκατάλειψη για να μην υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα.

Στο παρακάτω βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ φαίνεται οι Αρχές να φωνάζουν το σήμα κινδύνου «mayday» στους επιβαίνοντες:

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής, το πλοίο «Έλυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη, πλοία του πολεμικού ναυτικύ και άλλα παραπλέοντα πλοία, ενώ προχωρά και η κατάσβεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ