ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παγώνη: Μπορεί να εμφανιστούν κι άλλες παραλλαγές της Covid-19

Κορωνοϊός - Παγώνη: Μπορεί να εμφανιστούν κι άλλες παραλλαγές της Covid-19
Η υποχώρηση της μετάλλαξης Δέλτα, αποτελεί πολύ θετικό γεγονός, υποστηρίζει η Ματίνα Παγώνη INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί μία νέα μετάλλαξη του Covid-19, αφού οι κορωνοϊοί είναι γεμάτο εκπλήξεις, ανέφερε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ο ιός δεν θα φύγει, θα είναι εδώ. Μπορεί να παρουσιαστούν κι άλλες υποπαραλλάγες κανένας δεν το αποκλείει, οι κορωνοϊοί είναι γεμάτοι εκπλήξεις», τόνισε η ίδια.

Η ίδια εξήγησε πως χάρη στα «όπλα» που είναι διαθέσιμα για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν θα προκύψει κίνδυνος. «Αυτά όμως θα είναι αντιμετωπίσιμα από εδώ και πέρα. Υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες, ενώ έχουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια», είπε η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο ΕΣΥ, δήλωσε πως η υποχώρηση της μετάλλαξης Δέλτα αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός: «Σχεδόν τελείωσε η Δέλτα και αυτό για εμάς είναι ό,τι καλύτερο. Πάμε καλά προς το παρόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι non Covid ασθενείς».

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους πολίτες, έκανε έκκληση σε όσους είναι επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν με τα πρωτεϊνικά εμβόλια που φτάνουν στη χώρα μας, ωστόσο εξήγησε πως υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας» που δεν πρόκειται εμβολιαστεί.

Χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση των περισσότερων μέτρων όσον αφορά τους εμβολιασμένους.

«Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι για το επόμενο εξάμηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορωνοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ