ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: Δεν αναμένονται ακόμα οι τοξικολογικές της 9χρονης - Ξεκινούν οι καταθέσεις

Θάνατος Τζωρτζίνας: Δεν αναμένονται ακόμα οι τοξικολογικές της 9χρονης - Ξεκινούν οι καταθέσεις
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ξεκινούν τις καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους Pixabay

Σε μια εβδομάδα περίπου αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξέτασεων για τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα και όχι σήμερα, Τετάρτη όπως υπολογιζόταν, ενώ περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για τις ιστολογικές.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα δώσουν τις απαντήσεις για το θρίλερ στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ωρών είναι να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις ατόμων που συνδέονται με τα άτυχα κοριτσάκια που έφυγαν από τη ζωή από αδιευκρίνιστα αίτια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αρχικά, θα πάρουν καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους: ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και ιατροδικαστές.

Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά στους γονείς και στους συγγενείς των τριών παιδιών.

Τα τρία κορίτσια αν και δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας, πέθαναν αιφνίδια μέσα σε 33 μήνες.

Κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήθελαν οι γιατροί

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, οι παιδίατροι στην Πάτρα είχαν παρατηρήσει ότι η Τζωρτζίνα εμφάνιζε προβλήματα υγείας όταν ήταν στο μονόκλινο δωμάτιο χωρίς την επιτήρηση γιατρών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το γεγονός ότι υπό την παρουσία γιατρών το κορίτσι δεν εκδήλωνε κάποιο πρόβλημα υγείας είχε δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και γι’ αυτό είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που έμενε η Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, υπήρξε σχετικός προβληματισμός και όταν το παιδί μετακινείτο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με τους γιατρούς να ζητούν την ιδιαίτερη επιτήρηση της Τζωρτζίνας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, οι κάμερες δεν τοποθετήθηκαν για τεχνικούς λόγους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών διαψεύδει τα όσα ανέφερε η μητέρα σε συνέντευξή της ότι τα κορίτσια νοσηλεύονταν σε μονόκλινο γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί, λέγοντας ότι η μητέρα ζητούσε μονόκλινο θάλαμο νοσηλείας με επίκληση ότι είναι έγκυος λίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από γιατρό ή φάρμακο.

«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης και τόνισε:

«Πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα», αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.

Μετά την είδηση ότι ο θάνατος της 9χρονης οφείλεται σε τοξικό αέριο, η οποία διεψεύστηκε κατηγορηματικά από την Ιατροδικαστική Υπηρεσίαδημοσιογράφοι βρέθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η μητέρα βγήκε έξω και ερωτήθηκε πώς σχολιάζει όσα συμβαίνουν:

«Η αντίδρασή μου αν ήμουνα στο σπίτι μόνη μου θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω» δείχνοντας την ταράτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ