ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε νεκρός ακόμη ένας από τους αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε νεκρός ακόμη ένας από τους αγνοούμενους
Eξακολουθούν να αγνοούνται 9 οδηγοί φορτηγών που επέβαιναν στο πλοίο ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας εντοπίστηκε σε εμβρυική στάση έξω από φορτηγό και φέρει εγκαύματα σε όλο το σώμα του.

Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του άνδρα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 9 οδηγοί φορτηγών που επέβαιναν στο Euroferry Olympia.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό που εντοπίζεται μέσα στο πλοίο. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε την Κυριακή από άνδρες της ΕΜΑΚ νεκρός ένας από τους Έλληνες οδηγούς φορτηγών που αγνοούνται. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί εν ζωή ο 21χρονος Λευκορώσος που χθες κατέθεσε στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας τα όσα δραματικά έζησε. Μεταξύ άλλων, κατέθεσε πώς τέσσερις πυροσβεστήρες που βρήκε στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες ήταν άδειοι...

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των αγνοούμενων άρχισε εκ νέου, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, αφού το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, όπου ρυμουλκύθηκε για μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή έχουν επιδεινωθεί και το καράβι δεν έχει αδειάσει από καύσιμα, κάτι που το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.

Οι έρευνες των μελών της ΕΜΑΚ διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι τοξικές αναθυμιάσεις επιμένουν στο πλοίο.

Στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ