Στο Μαξίμου οι τρεις βραβευμένοι με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ
Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ, οι οποίοι τιμήθηκαν πρόσφατα με το βραβείο Πούλιτζερ.
Πρόκειται για τους Γιάννη Μπεχράκη, Άλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη, οι οποίοι βραβεύτηκαν στην κατηγορία για φωτογραφία «Έκτακτης Επικαιρότητας» για την κάλυψη τους στο προσφυγικό στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

“Η απονομή του Βραβείου Pulitzer σε τρεις Έλληνες φωτογράφους αποτελεί μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς τους, η οποία θα αποτελεί κόσμημα και παράδειγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και φωτογραφία. Με την αδιάλειπτη μα και ευαίσθητη αφήγηση του προσφυγικού δράματος μέσα από τους φακούς τους, οι τρεις βραβευμένοι Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την εξελισσόμενη στο Αιγαίο προσφυγική κρίση, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων, ανέφερε το ευχαριστήριο μήνυμα του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη βράβευσή τους.
Διαβάστε επίσης:
Συγχαρητήριο μήνυμα Τσίπρα στους 3 Έλληνες φωτογράφους που βραβεύθηκαν με Πούλιτζερ
Το Ιράν πρότεινε να μεσολαβήσει για να «διευκολύνει τον διάλογο» μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν
23:20
ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών διορθώσεων για ΕΑΕ 2024 και 2025 και υποβολής φωτογραφιών για ΕΑΕ 2025
23:11
ΟΙ ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Οι επτά φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη στρατιωτική επιθετικότητα στη δεύτερη θητεία του
23:00
Τουρκία: Ακυρώθηκαν οι αποψινές πτήσεις προς Τεχεράνη από την Κωνσταντινούπολη
22:54