ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ουκρανία: Στην Ελλάδα 3.155 πρόσφυγες - Συνολικά 451 εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο

Πόλεμος Ουκρανία: Στην Ελλάδα 3.155 πρόσφυγες - Συνολικά 451 εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο
Ανήλικοι είναι 906 πρόσφυγες από τους συνολικά 3.155 που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία AP Photo / Markus Schreiber

Συνολικά 451 Ουκρανοί πρόσφυγες εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο στις 4 Μαρτίου, στην Ελλάδα, ενώ 3.155 έχουν έρθει στη χώρα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από τους 451 που εισήλθαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, οι 147 είναι ανήλικοι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το τελευταίο 24ωρο εισήλθαν στην Ελλάδα:

Από τον Προμαχώνα: 283 πρόσφυγες

Από Ευζώνους: 21 πρόσφυγες

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 12 πρόσφυγες

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 86 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 49.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα όπως προαναφέρθηκε, έχουν περάσει τα σύνορα 3.155 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 906 ανήλικοι.

Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα για να φύγουν οι άμαχοι

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα, ώστε να ανοίξουν δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να απομακρυνθεί με ασφάλεια ο άμαχος πληθυσμός.

Οι άμαχοι θα μπορούν να φύγουν από τη Μαριούπολη από τις 12:00 ως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Νωρίτερα σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα, που έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα, ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ξεκίνησε η επιχείριση Νόστος 4 για τους Έλληνες της Οδησσού

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε και η επιχείριση Νόστος 4 από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία.

Η ανωτέρω πορεία θα ακολουθηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Η άφιξη των Ελλήνων στην Μολδαβία αναμένεται εντός της ημέρας, πάντα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο από την Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Την επιχείριση συντονίζει ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Οδησσό.

Η εκκένωση αφορά 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί Ελληνόκτητου πλοίου. Οι 3 ναυτικοί είναι Έλληνες.

Συνεχίζει το ταξίδι της η ελληνική αποστολή από τη Μαριούπουλη

Την ίδια ώρα, η ελληνική αποστολή που έφυγε από την περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη, συνεχίζει το ταξίδι προς τη Μολδαβία.

Χθες Παρασκευή, διανυκτέρευσε στην πόλη Ούμαν.

Το κονβόι των 21 αυτοκινήτων με επικεφαλής τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ξεκίνησε την Πέμπτη από την πόλη Ζαπορίζια, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαριούπολης.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή έχει μαζί της ρηματική διακοίνωση που έχει σταλεί μέσω του ελληνικού ΥΠΕΞ, ώστε σε περίπτωση που τους ζητηθεί να τη δείξουν στους Ρώσους.

LIVE BLOG Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα για να φύγουν οι άμαχοι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ