ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγές τριών ατόμων στη ΓΑΔΑ για την απαγωγή του επιχειρηματία Κυπαρίσση

Προσαγωγές τριών ατόμων στη ΓΑΔΑ για την απαγωγή του επιχειρηματία Κυπαρίσση
Ο 40χρονος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, δύο μήνες περίπου μετά την απαγωγή του Screen Grab / Video

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) προσήχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μία γυναίκα και δύο άνδρες, που φέρονται ως ύποπτοι στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Κυπαρίσση.

Η Αστυνομία συγκέντρωνε τόσο καιρό στοιχεία που οδήγησαν στην προσαγωγή των τριών βασικών υπόπτων.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 41 και 34 ετών αντίστοιχα και μίας γυναίκας 39 ετών.

Και οι τρεις προσαχθέντες είναι ελληνικής καταγωγής. Συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας και φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή έφερε στο φως βίντεο ντοκουμέντο από την επιστροφή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση στο σπίτι του

Στα πλάνα φαινόταν ο επιχειρηματίας να επιστρέφει από τη ΓΑΔΑ, όπου κατέθεσε για τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα την Παρασκευή, όπως αποκαλύφθηκε, μία φωτογραφία στην οποία ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης κρατούσε μία εφημερίδα και στην οποία φαινόταν η ημερομηνία της εφημερίδας, ήταν το στοιχείο που έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένεια του θύματος, ως στοιχείο ότι ο άνθρωπός τους είναι καλά, ότι είναι ζωντανός και ότι θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα λύτρα που ζητούν.

Η φωτογραφία αυτή στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο του αδελφού του θύματος, λίγες ημέρες μετά το δημόσιο μήνυμα αγωνίας της μητέρας του επιχειρηματία, που τους ζητούσε, να σπάσουν τη μακρά σιωπή και να στείλουν κάποιο μήνυμα.

Αρχικά, οι απαγωγείς πήραν τηλέφωνο και τους είπαν: «Ετοιμάστε τα λεφτά και θα μιλήσουμε».

Ο αδελφός του απαχθέντος τούς είπε, ότι θέλει κάποια απόδειξη ζωής και οι απαγωγείς του απάντησαν ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Πράγματι, δύο μέρες αργότερα, έφτασε ένα άλλο μήνυμα στο κινητό του αδελφού του επιχειρηματία και όταν το άνοιξε, διαπίστωσε ότι ήταν η φωτογραφία με τον αδελφό του, να κρατάει την εφημερίδα, ευθεία μπροστά του και συγκεκριμένα την πρώτη της σελίδα, ώστε να φαίνεται και η ημερομηνία που τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Ήταν μάλιστα, την ίδια ημέρα που στάλθηκε στους συγγενείς του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη τη νύχτα ήταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ, για να δοθούν τα λύτρα και να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας.

Οι Αρχές κατόρθωσαν να μάθουν τις λεπτομέρειες και της διαπραγμάτευσης, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απελευθέρωσή του.

Στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών βρέθηκε το θύμα, μαζί με τα τρία αδέλφια του και προσπάθησε να δώσει, όσες περισσότερες λεπτομέρειες γινόταν από την αρχή της αρπαγής του μέχρι και την απελευθέρωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ