ΕΛΛΑΔΑ

Ντυμένοι αστυνομικοί οι απαγωγείς του Κυπαρίσση - Σε εξέλιξη έρευνα για τα κρησφύγετα των δραστών

Ντυμένοι αστυνομικοί οι απαγωγείς του Κυπαρίσση - Σε εξέλιξη έρευνα για τα κρησφύγετα των δραστών
Οι συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση INTIME

Ντυμένοι αστυνομικοί, για να τον αιφνιδιάσουν και να φαίνεται πιο ρεαλιστικό το σκηνικό, εμφανίστηκαν οι απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ενώ εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό του σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τρία άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο. Από τους συλληφθέντες, η 39χρονη αρνείται την εμπλοκή της, ενώ ο 41χρονος αποδέχεται την εμπλοκή του, αλλά επέλεξε να δώσει απαντήσεις στον ανακριτή.

Ο 34χρονος καθ΄ομολογίαν αρχηγός που οργάνωσε και την απαγωγή, είχε αποφυλακιστεί το 2020. Όπως ανέφερε δεν μπόρεσε να ενταχθεί στην κοινωνία μετά την έξοδό του από τη φυλακή και είχε οικονομικά προβλήματα. Ήταν μέλος σε συμμορία με εκρήξεις ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα 2018-19, που έχουν και μία κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τον Κυπαρίσση τον στοχοποίησαν από τον πολυτελή βίο που παρουσίαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν τον γνώριζαν. Ήξεραν τις κινήσεις του, είχαν χαρτογραφήσει τα δρομολόγια, καθώς τον παρακολουθούσαν καιρό.

Η απαγωγή είχε σχεδιαστεί για μακρά διάρκεια. Κατά την διάρκεια των 65 ημερών της απαγωγής έστειλαν στην οικογένεια τρία βίντεο. Πριν τα στείλουν έριχναν σφαλιάρες ή γροθιές στον 40χρονο για να φαίνεται ακόμη πιο καταβεβλημένος και να ασκούν ψυχολογική πίεση στην οικογένεια

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, μεταξύ των εμπλεκομένων δεν υπήρχε ρουφιάνος ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμών των χώρων που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα οι δράστες.

Περίπου 2 βδομάδες μετά την αρπαγή κατέληξαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, λιγότερα από 5, μέσα σε αυτά και ένας από τους συλληφθέντες

Η σύλληψη έγινε έξω από πολυτελές εστιατόριο, στο κέντρο της Αθήνας.

Η δικογραφία για την υπόθεση αποτελείται από 1.241 σελίδες.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την απαγωγή Κυπαρίσση: Σεσημασμένοι οι συλληφθέντες, βαρύ κατηγορητήριο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ