ΕΛΛΑΔΑ

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ τάγκαρε στο Facebook τον... Νίκο Βέρτη αντί για τον Νίκο Δένδια

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ τάγκαρε στο Facebook τον... Νίκο Βέρτη αντί για τον Νίκο Δένδια
Εικόνα από τη συνάντηση του κ. Δένδια με την κυρία Τρας Facebook/Liz Truss

Ένα μικρό λάθος έκαναν οι διαχειριστές της σελίδας της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας στο Facebook καθώς μετά την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια, τάγκαραν λάθος όνομα.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο ιστορικό επεξεργασίας της δημοσίευσης, αντί για το όνομα του κ. Δένδια υπάρχει του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη.

Οι χρήστες εντόπισαν άμεσα το λάθος και το σχολίασαν στα σχόλια, ενώ ένας χρήστης δημοσίευσε στο ποστ και ένα γνωστό τραγούδι του καλλιτέχνη.

Άμεσα, η ανάρτηση διορθώθηκε ωστόσο είναι ακόμα εμφανής στο ιστορικό της.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε με την κυρία Τρας τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στη Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή καθώς και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία και ανέλυσαν τα σενάρια από εδώ και πέρα «εξετάζοντας τους τρόπους συντονισμού και συνεργασίας των δύο χωρών για τον τερματισμό του πολέμου το συντομότερο δυνατόν».

Δένδιας και Τρας συζήτησαν επίσης την ενεργοποίηση του ελληνο-βρετανικού Μνημονίου Κατανόησης και ειδικότερα του τομέα της 'Αμυνας. Πρόκειται για ένα «Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο», όπως έχει χαρακτηριστεί, μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit ενώ παράλληλα εμβαθύνει την συνεργασία τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Από την άμυνα και την ασφάλεια μέχρι τον τουρισμό και την παιδεία.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν και οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς οι βρετανοί παραδοσιακά αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του ελληνικού τουρισμού. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τον ενεργό ρόλο που καλείται να παίξει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ